Andırın Köklü Köyü

Andırın Köklü Köyü

Köklü haberleri, Andırın Köklü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köklü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Köklü Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Köklü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köklü  köyü son dakika gelişmeleri, Köklü  köyüne özgü yemekler, Andırın Köklü köyünün tarihi, Köklü  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köklü  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köklü , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köklü  Köyü Resimleri ve Köklü  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Köklü  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köklü , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy tarihi ilk olarak Selçuklular zamanında Anadolu'ya gelen Kazakistan'ın bugünkü Balk şehrinden gelen yörükler tarafından kurulduğu daha sonra Köy halkının buradan düziçi ve gavur dağları dolaylarına göç ettikleri sanılmaktadır daha sonra Çukurova'dan gelen üç kişinin tekrar kurduğu bilinmektedir.Bunlar Emlikler, Çakalcılar ve Çullulardır. Oğuzların( Türkmenlerin ) Avşar boyundandır.OĞUZ AVŞAR TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Yemekleri, Avşar Pilavı, İçli Köfte, Tarhana Çorbası, tirşik çorbasıKöy orman mahallesi olup Kahramanmaraş iline 80 km, Andırın ilçesine 20 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum