Andırın Kumarlı Köyü

Andırın Kumarlı Köyü

Kumarlı haberleri, Andırın Kumarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kumarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kumarlı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Kumarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kumarlı  köyü son dakika gelişmeleri, Kumarlı  köyüne özgü yemekler, Andırın Kumarlı köyünün tarihi, Kumarlı  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kumarlı  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kumarlı , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kumarlı  Köyü Resimleri ve Kumarlı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kumarlı  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kumarlı , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Kumarlı mahallesinin tarihi Orta Asya'ya dayanmaktadır.Orta Asya'dan göçler yapılınca Anadolu'ya kars üzerinden giriş yapılmıştır.Kars şivesi ile yakın benzerlikler olması bu iddiaları kuvvetlendirmektedir. KUMAN Türk'üdürler Kumanlı deyimi söyleyiş farkı ile Kumarlı şeklinde değişmiştir.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Mahallenin meşhur vazgeçilmez yemekleri tirşik ve pilavdır.Yöresel Kıyafet hakkında bilgi yoktur.

Kahramanmaraş iline 105 km, Andırın ilçesine 25 km, Adana iline 110 km, Osmaniye iline 65 km uzaklıktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır öğretime devam etmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak sürekli arızalanan borular yüzünden köylüler sık sık su yüzünden madur olmaktadırlar. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Köylüler sağlıkla ilgili sorunlarını yakın olan Yeşilova Kasabası'ndaki sağlık ocağı ile gidermektedirler. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy yolunda aydınlatma direkleri (yol aydınlatması) yoktur. Köy girişinde 2 Bakkal,1 petrol ofisi ve 1 kırahathane 2 değirmen 1 lastik tamir atölyesi ve 1 peynir imalathanesi mevcuttur. Yeşilova (Tokmaklı) Beldesine 6 km uzaklıktadır. Kadirli İlçesisine 20 Km uzaklıktadır. Geçimi öncelikli tarım ve büyük ve küçük baş hayvancılıkla yapılır. Aslantaş barajı mahallenin hemen yanında olup sulama sorunu olmamaktadır. Köy içinden kanaletler geçmektedir buda köye yakın tarlaları ve hayvaları sulamakta yeterlilik sağlamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.