Andırın Yeşiltepe Köyü

Andırın Yeşiltepe Köyü

Yeşiltepe haberleri, Andırın Yeşiltepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşiltepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Yeşiltepe Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Andırın Yeşiltepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşiltepe  köyü son dakika gelişmeleri, Yeşiltepe  köyüne özgü yemekler, Andırın Yeşiltepe köyünün tarihi, Yeşiltepe  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşiltepe  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşiltepe , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşiltepe  Köyü Resimleri ve Yeşiltepe  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Andırın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Andırın Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Andırın Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Andırın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Yeşiltepe  Köyünde doğan biri var mı? Andırın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşiltepe , Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ismi 1964 yılına kadar Kümbetir olarak bilinmektedir.

Çerkes gelenek ve görenekleri sürdürülmekte olup, yemekleri Çerkes yemekleridir. Düğünlerde Çerkes oyunlarından qafe ve şeşen oyunları oynanır, Çerkes görgü ve ananeleri eskisi gibi uygulanmıyor.

Mahallenin deniz seviyesinden uzaklığı 200 km yüz ölçüm bakımından Kahramanmaraşın en büyük köylerinden birisidir nüfusu yazın köye gelen yaylacılar tarafından oldukça artmaktadır

Mahallede 2 adet kahvehane ve 2 adet bakkal dükkânı mevcuttur.Bunun dışında ek olarak ormancılık da bir geçim kaynağı olarak görülmektedir.

Mahallede tek derslikliilköğretim okulu ve lojmanı vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol satı kaplama olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.