Araklı Erikli Köyü Videosu

Trabzon Araklı Erikli Köyü videosu sitemizde yerini almıştır. Değirmencik, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon il merkezine 42 km, Araklı ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Erikli, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 98 km, Araklı ilçesine 58 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Her mevsim yağışlıdır. Doğu Karadeniz Bölümünde en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 2000–2500 mm’dir. Batı Karadeniz Bölümünde en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm’dir. Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. Yıllık ortalama sıcaklık 13-15 °C’dir. Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6-7 °C’dir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21-23 °C’dir. Yıllık sıcaklık farkı 13-15 °C’dir. Doğal bitki örtüsü ormandır. Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür.

Köyümüzün yöresel yemekleri;kuymak,dönme kuymak,goliya,kara lahana corbası,kara lahana dolması,mısır ekmegi,zumur.kesme makarna,hamsi,lapa,minzilan ya,mısır corbasi,tursi kavurmasi,zilihta,zironi,malez,sirgan corbasi,pincol,dirma,pazı kavurmasi,turşi....vs dir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancıga dayanmaktadır.mahallesimüzde tarımsal ürün olarak;mısır,patates(kartol)kara lahana,fasulye,erik ve kabak yetiştirilmektedir.mahallesimüzde hayvancılık olarak;büyükbaş ve kücükbaş hayvancılıgının yanında arıcılıkta yapılmaktadır.Anzer balına rakıp olan meşhur Erikli balı yok satmaktadır.Yapılan laboratuvar tahlillerida bunu kanıtlamıştır.Ayrıca son yıllarda Yusuf ve ismet YILDIZBAŞOĞLU na ait olan ve pazarcık ta balıksuyu mevkii inde bulunan tesislerinde yıllık 50 ton kapasıteli kultur(havuz)balıkcılıgı yapılmaktadır.Pazarcık mevkii de 2.uzungöl diye lanse edilmeye başlamıştır.Pazarcıkta dinlenme tesisleri yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.İstyenler aleleriyle birlikte ugrayarak yemek,barınma..vs ihtiyaclarını karşilaya bilirler doga harikası olan pazarcıgı herkesin gormesini siddetle tavsiye ediyoruz.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar