Araklı Yassıkaya Köyü Videosu

Trabzon ilinin Araklı ilçesinin Köyleri Arasında yer alan Yassıkaya köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Yassıkaya köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yassıkaya Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı yassıkaya Köyü Resimleri ve araklı yassıkaya köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı yassıkaya köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

 

Yassıkaya, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir.Trabzon il merkezine 35, Araklı ilçesine 5 km. uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin eski adı Rumca Linostaş(Yun lênostási "şıralık")'tır. Daha sonra mahallede bulunan Paskalardan dolayı Paskalar adını almıştır. En son Yassıkaya adını almasının nedeni, mahallesin coğrafi yapısının yassı bir kayaya benzemesindendir.

Yemek olarak, mısır ve lahana ile yapılan yemekler ön plandadır. Köy halkı yazları genelde Lişit yaylasında geçirmektedir. Son 20 yılda dışarıya göç verdiği içi mahallesin nüfusu azalmıştır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çay, fındık, sebze ve meyve üretimi de yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar