Araklı Yüceyurt Köyü Videosu

Trabzon ilinin Araklı ilçesinin Köyleri Arasında yer alan Yüceyurt köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Yüceyurt köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yüceyurt Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski  adı zanike. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı Yüceyurt Köyü Resimleri ve araklı yüceyurt köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı yüceyurt köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yüceyurt, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon il merkezine 50 km, Araklı ilçesine 20 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı yeşillikler içinde bir mahalledir. Yüceyurt (cimlagava) Köyü ülkemizin Kuzey Doğu noktasında bulunan, Trabzon ili, Araklı İlçesinin en güzel köylerinden bir tanesidir. Köy Yüceyurt ismini nerden almış net bir bilgi yoktur ;

Mahallenin yeşil bitki örtüsüyle ve ormansal düzeyin az bulunması nedeniyle şirin bir görünüme sahiptir ve mahallenin manzara yönünden açık olması nedeniyle birçok farklı köy halkı tarafından da sevilmektedir. Köy halkının yarısından fazlası gurbette bulunmaktadır ancak bu olay mahallesi pek fazla oranda etkilememiştir.

Sülaleler arasında en genişleri Çelebi oğulları ve Halil oğullarıdır. Mahallenin ilçeye uzaklığı 20 km Trabzon il merkezine uzaklığı ise 50 km dir. Mahallenin muhtarı Bayram HALİL'dır. Mahallede bir okul ve sağlık ocağı da mevcuttur. Ancak mahalle nüfusu daha çok orta ve genç yaş ortalamasına sahip oldugu için avantaj sağlamaktadır. Sosyal faaliyet bakımından mahallenin tüm gençleri ve gurbetten gelen insanlarla birlikte yaylaya 'Şenlik' diye nitelendirilen eğlenceli gezi, festival türünde sosyal faaliyetler düzenlenmektedir.

Mahallede 8 yıllık eğitim veren son sistem teknolojik bilgisayarlı örnek bir ilköğretim okulu mevcuttur. Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri ; lahana çorbası, korkoti (mısır) yemeği,hamsikoli vb. birçok yemek çeşidi vardır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar