Arifiye Çaybaşıfuadiye Köyü

Arifiye Çaybaşıfuadiye Köyü

Çaybaşıfuadiye Köyü haberleri, Arifiye Çaybaşıfuadiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaybaşıfuadiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Çaybaşıfuadiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arifiye Çaybaşıfuadiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaybaşıfuadiye köyü son dakika gelişmeleri, Çaybaşıfuadiye köyüne özgü yemekler, Arifiye Çaybaşıfuadiye köyünün tarihi, Çaybaşıfuadiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaybaşıfuadiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaybaşıfuadiye, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaybaşıfuadiye köyü resimleri ve Çaybaşıfuadiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arifiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Arifiye Sakarya Arası Kaç Km? Arifiye Hava Durumu? Arifiye Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Arifiye Çaybaşıfuadiye Köyünde doğan biri var mı? Arifiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇAYBAŞIFUADİYE   KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çaybaşıfuadiye, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihi birçok olaya tanıklık eden Çaybaşıfuadiye Mahallesi, birçok savaş görmüş geçirmiştir. Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey tarafından Bizanslılardan alınmasıyla ebediyete kadar sürecek olan bir Türk toprağı olma şanına kavuşmuştur.

Mahalleye ilk olarak 1864 yılında Kafkasya'dan göçen Şapsığ Çerkesleri gelmiştir.

Kendisi de Çerkes asıllı olan Adapazarı Kaymakamı Fuat Carım'ın Kurtuluş Savaşında gösterdiği hizmetlerinden ve ayrıca bu bölgeden geçen çay nedeniyle mahallenin ismi Çaybaşıfuadiye köyü olmuştur. Köy, Çerkes Çaybaşı olarak da bilinmektedir. Komşu köylerin isimlerinin başında da Çaybaşı ifadesi bulunmaktadır. Örnek Çaybaşıyeniköy (Abhaza Çaybaşı). 1970'li yıllardan sonra yaşanan kentsel göçlerle beraber Çaybaşıfuadiye'nin nüfus yapısı değişmiştir. Yoğun olarak Karadeniz bölgesinden göç alarak Çaybaşıfuadiye'nin Çerkes olan alt kimliği yavaş yavaş Karadenizli kimliği ile birleşmiştir.

Yakın zamanda köy Nehirkent Belediyesi'ne bağlanarak mahalle statüsüne kavuşmuştur. Daha sonraları yerel yönetimlerde yapılan kanun değişiklikleriyle Nehirkent Belde Belediyesi kapatılmış ve Arifiye ilçesine bağlı bir mahalle haline gelmiştir. Mahalle olan Çaybaşıfuadiye'nin çöpleri her pazartesi ve cuma günleri düzenli toplanmaktadır. Köy içi yollarının tamamı da bu dönemden sonra asfalt olmuştur
Sakarya il merkezine 13 km uzaklıktadır. Sakarya Nehri'ne yakındır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallede Osman Serbes Anaokulu bulunmaktadır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede içme suyu şebekesi elektrik sabit telefon ve ADSL internet vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.