Arifiye Çınardibi Köyü

Arifiye Çınardibi Köyü

Çınardibi Köyü haberleri, Arifiye Çınardibi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çınardibi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Çınardibi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arifiye Çınardibi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınardibi köyü son dakika gelişmeleri, Çınardibi köyüne özgü yemekler, Arifiye Çınardibi köyünün tarihi, Çınardibi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınardibi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çınardibi, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınardibi köyü resimleri ve Çınardibi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arifiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Arifiye Sakarya Arası Kaç Km? Arifiye Hava Durumu? Arifiye Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Arifiye Çınardibi Köyünde doğan biri var mı? Arifiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇINARDİBİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çınardibi, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy bir Çerkes mahallesidir. Nüfusunun yarısından çoğu Çerkes olmakla birlikte geri kalan hanelerde Manav, Yörük ve Karadeniz kökenli kişiler yaşamaktadır. Mahallede kayda değer tek bir çınar ağacı bulunmaktadır ve ismini bu ağaca istinaden aldığı tahmin edilmektedir.

Bir rivayete göre, bir Çerkes delikanlısının Çeçenler'den Anadolu'ya ve daha sonra batıya doğru göçü sonucunda ilk kez burada bir ev kurarak başlattığı yerleşim alanındaki tek kayda değer Çınar, 800-1000 yaşlarında olduğu tahmin edilen ve mahallenin merkezinde bulunan çınardır.

Bir diğer rivayete göre, Çınardibi isminin mahallede bulunan Yörük ailelerinin geldikleri Antalya ili ilgisi vardır. Şöyle ki; Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı bir Yörük-Türkmen Köyü olan Çınardibi Köyü ismini Mahallede bulunan Tarihi Çınardan almış olup eski ismi TUTUZ'dur ve Manavgat Yöresinden gelip yerleşmişlerdir. Sakarya'nın mahallesi olan bu Çınardibi mahallesinde bulunan Yörük Aileleri de Antalya kökenli oldukları için Antalyadaki akraba köyleri ile aynı ismi almışlardır. Bu yüzden Sakarya Çınardibi mahallesinin etrafında bulunan tüm mevki ve yer isimleri Antalya Akseki Çınardibi Mahallesinin çevre isimleriyle aynıdır.Sakarya il merkezine 14 km uzaklıktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu 2000'li yılların öncesine kadar var iken şu anda bulunmamaktadır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur, ancak ToyotaSa Hastanesi ve Şehir merkezindeki Devlet Hastanesi'nden hizmet alınmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol sıcak asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.