Arifiye Mollaköy Köyü

Arifiye Mollaköy Köyü

Mollaköy Köyü haberleri, Arifiye Mollaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mollaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Mollaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arifiye Mollaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mollaköy köyü son dakika gelişmeleri, Mollaköy köyüne özgü yemekler, Arifiye Mollaköy köyünün tarihi, Mollaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mollaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mollaköy, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mollaköy köyü resimleri ve Mollaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arifiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Arifiye Sakarya Arası Kaç Km? Arifiye Hava Durumu? Arifiye Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Arifiye MollaköyKöyünde doğan biri var mı? Arifiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

MOLLAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Mollaköy, Sakarya ilinin Arifiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı mahallede daha önceden bulunan medrese ve kurtuluş savaşındaki kahramanlıklarından dolayı köye Mollaköy adı ve oranın asıl yerlilerine Mollasan lakabı takılmıştır. Diğer bir rivayete göre de Osmanlı zamanında bu mahallede "Molla Divanı" (mahkemeler) kurulmakta olduğundan mahallenin ismi mollaköy olarak kaldığı söylenir...

Köy bir manav yani yerli Türkmen mahallesidir. Ayrıca 93 Harbi sonrasında köye Balkanlar'dan birçok aile gelip yerleşmiştir.Ayrıca mahallelerinden biri olan karaçomaklar karadenizlilerden oluşurSakarya il merkezine 11 km uzaklıktadır.Şehre çok yakın olup sakarya nehri kıyısındadır.toyota fabrikası ve toyota hastanesi nin yanındadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi merkeze hattına bağlıdır. Kanalizasyon şebekesi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.