Asarcık Yarımca Köyü

Asarcık Yarımca Köyü

Asarcık Yarımca Köyü haberleri,Yarımca köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yarımca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yarımca köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Asarcık yarımca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, yarımca köyü son dakika gelişmeleri, yarımca köyüne özgü yemekler, Asarcık yarımca köyünün tarihi, yarımca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, yarımca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asarcık , Samsun ilinin Asarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  yarımca Köyü Resimleri ve  yarımca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Asarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Asarcık Samsun Arası Kaç Km? Asarcık Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Asarcık  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Asarcık yarımca Köyünde doğan biri var mı? Asarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

YARIMCA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

yarımca , Samsun ilinin Asarcık ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Yarımca, Samsun ilinin Asarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yarımca mahallesinin tarihi bilinmemekte ancak köy çevresinde kilise olması sebebiyle eski Pontus'tan kalma bir köy olduğu sanılmaktadır. Yakın tarihine gelince; 1928 yılında, Hacı Osman Çavuş, Kaya Ayvacık ilçesine bağlı Ardıç mahallesinden gelerek, Yarımca topraklarını (bugünkü haliyle) almış. Daha sonra aşağıdaki hissedarlardan oğularına ve kayınço ve damadı olmak kaydıyla, miras olarak Yarımca mahalleninü 5 hisseye taksim etmiştir.

Mehmet, Adil, Hüsnü
Hayri Hamit Ziya Mustafa, Kayalar'ın
Hissedar Garibbiloğlu
Hissedar Güzel Ahmet
Hocalar'dır.
Yarımca Köyü'nün en önemli özelliği sadece akrabalardan meydana gelmesidir, yani Yarımca mahallesinde hiç yabancı yoktur.Yarımca mahallesi, Karadeniz İklimi'ne sahip olması ve dört tarafı ormanlarla çevrili bir dağ mahallesi olması sebebiyle mahallenin ağası hayvancılığıyla tanınmıştır. İlk haliyle ahşap ağırlıklı mimariye sahipti. Köyüde ev yapımı konusunda usta olan kişiler mevcuttur. Marangozluk konusunda mahallenin ustalrı da vardır. Son yılarda mahallenin dış bağlantılı insanlarının ekonomik durumlarının iyileşmesi ile eski ahşap binalar yıkılmakta, yerine estetikden yoksun modern binalar yapılmmaktadır.Samsun iline 65 Km., Asarcık ilçesine 22 Km. uzaklıktadır. Çarşamba ilçesine ise yalaşık 50 Km. cıvarında olan Yarımca mahallesi'nün Kuzeyinde Aşağımusalla ve Konukluk, Güneyinde Ayaklıalan ve Kabalak, doğusunda Zurnacı köyleri bulunmaktadır. Asarcık ilçesini, Çarşamba ilçesine bağlayan tek köprü köy topraklarında bulunmaktadır.Mahallenin kenarından ABDAL IRMAĞI geçmektedir.
Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stebilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede bir fırın mevcuttur. Bu fırın mahallenin ortak malıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.