Aşkale Güneyçam Köyü

Aşkale Güneyçam Köyü

Güneyçam Köyü haberleri, Aşkale Güneyçam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güneyçam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Güneyçam köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Güneyçam Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneyçam Köyü son dakika gelişmeleri, Güneyçam Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Güneyçam Köyü nün tarihi, Güneyçam Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneyçam Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güneyçam Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneyçam Köyü Resimleri ve Güneyçam Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Güneyçam Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜNEYÇAM KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Güneyçam, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Bacavut olup, başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Soğuk su kaynakları bakımından zengindir. Bahar ayları, bitki çeşitliliği ile doğal güzellik açısından görülmesi gereken en iyi zaman dilimidir.

Köy Ermenilerin dışa göç etmesi neticesinde Türkmenler tarafından yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. İskan tarihi 1830 olarak tahmin edilmektedir. Töre ve geleneklerine bağlı olan köy,kadın erkek eşitliğine son derece saygılıdır. Sayın Adnan POLAT bu mahallede doğmuş ve Türkiye'nin yurtdışında da tanınan en saygıdeğer iş adamlarından biridir. Mahallede Kerimler ve Zilfolar olmak üzere iki aşiret bulunmaktadır. Ancak çoğunluğun ekonomik ve diğer gerekçelerle 1950-1970 yılları arasında başta İstanbul olmak üzere büyük kentlere göç vermiştir.

Büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşayan, doğup büyüdüğü vatan topraklarını ve atalarını özlemle anan yurttaşlar yıl boyu çeşitli zaman dilimlerinde ziyaretlerini sürdürerek bölgeye sosyal ve ekonomik katkı sağlamaktadırlar. 2012 yılında kabul edilen 6360 kanun numarası ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçiş yapmıştır.

Türkmen kültürü canlıdır.Resmi yazım,eğitim ve konuşma dili Türkçe olup Türkmen kültürünü sahiplenen Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı,ilerici bir köydür. Mahallede geleneksel Erzurum yöresel kültürü yaşanmaktadır. Kete, loppuk, tirit, kuru üzüm ile yapılan su böreği ve kavurgamız meşhurdur. Ayranlı aşı, geleneksel yöntemlerle yapılan ve en bilinen yemeklerindendir. Günlük hayatta eski Oğuz Türkçesine ait kelimeler hala kullanılmaktadır.

Erzurum iline 70 km, Aşkale ilçesine 17 km uzaklıktadır.Köyün bulunduğu mevkiden Fırat'ın en büyük kollarından olan Karasu Çayı geçmektedir

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi 29.10.2008 de hizmete girmiştir. kanalizasyon şebekesi inşaat aşamasında olup en kısa sürede tamamlanacaktır . PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum