Aşkale Hacıbekir Köyü

Aşkale Hacıbekir Köyü

Hacıbekir Köyü haberleri, Aşkale Hacıbekir köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıbekir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Hacıbekir köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Hacıbekir Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıbekir Köyü son dakika gelişmeleri, Hacıbekir Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Hacıbekir Köyü nün tarihi, Hacıbekir Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıbekir Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıbekir Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıbekir Köyü Resimleri ve Hacıbekir Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Hacıbekir Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

HACIBEKİR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacıbekir, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı hacı bekir isminde biri kendi aldığından köye kendi ismi verilmiştir.

Bu mahallenin asıl adı Aşkele halkı dilinde xıdonun xanı olarak geçer bu adı hanedan ve misafir perver bir köye sahip olması ve özellikle gülibey ve yeğeni abdurrahim bey adı şanı duyulan esprili ve insani yardımları ile adını duyuran şahsiyetlerdir örf ve anenelerine sadık halka sahipliliği yardım severliği ile de de bilinen bir köydür.yaz aylarında piknik yapılıcak mesire alanına sahip ayrıca tatlı su balığı da bulunmaktadır. hıdonun hanın da ayrıca eskiden kervanların geçtiği tarihi eser biri yıkılmış biri sağlam hala kullanılan köprü ve on konaklık han (selçuklular döneminden kalma) herkesin bu mahallesi görmesini tavsiye ederim.

Erzurum iline 80 km, Aşkale ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır . Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt yok stabilize yol mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.