Aşkale Koçbaba Köyü

Aşkale Koçbaba Köyü

Koçbaba Köyü haberleri, Aşkale Koçbaba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koçbaba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Koçbaba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Koçbaba Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koçbaba Köyü son dakika gelişmeleri, Koçbaba Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Koçbaba Köyü nün tarihi, Koçbaba Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koçbaba Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koçbaba Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koçbaba Köyü Resimleri ve Koçbaba Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Koçbaba Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

KOÇBABA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Koçbaba, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, adını, kuzeydoğusunda bulunan Koçbaba kayası'ndan alır. Eski adı Gabonduruk 'tur.Yaklaşık 200 yıl önce KARS ilinin selim ilçesinin Laloğlu köyünden göcenler tarafından kurulmuştur.Zaza dilinde "Ga", "öküz","bonduruk",öküzlerin kağnıya koşulmaları için kullanılan araçtır. 200 yıl önce buraya gelenler ağaçlardan daha ileri gidemediklerinden buraya yerleşmişler.mahallenin ismide öküzlerin boyunduruğuna ağaçların takılıp daha ileri gidemediklerinden dolayı Gabonduruk olarak kalmıştır.Yeni ismi "Koçbaba "ise koç katımı sırasında mahallenin girişindeki bir tepenin ortalarında bulunan bir kayanın içinden bir koç çıkıp sürüye katıldığı ile ilgili bir efsane den gelmedir.

köye yerleşik olan halkın Rus ve Ermeni işgali sonucu göç eden kişilerin oluşturduğu bilinmektedir,köy halkı Türkmen olup göç ettikleri kars ilinin selim ilçesinin Laloğlu köyünden geldikleri ve Zazalar ile etkileşimleri olduğu bilinmektedir.

yemekleri arasında zerbet, şir, keska, lopuk, tirit, kete, kaz lokması, bişi, tutmaç çorbası, ayran çorbası (germa doyin), tandır kebabı bulunmaktadır.

CoğrafyaErzurum iline 91 km, Aşkale ilçesine 33 km uzaklıktadır.arazisi dağlıktır.içme suyu kaynakları açısından yeterlidir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.mevsimlik arıcılık faaliyetleri yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.