Aşkale Küçükgeçit Köyü

Aşkale Küçükgeçit Köyü

Küçükgeçit Köyü haberleri, Aşkale Küçükgeçit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükgeçit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Küçükgeçit köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Küçükgecit Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükgecit Köyü son dakika gelişmeleri, Küçükgecit Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Küçükgecit Köyü nün tarihi, Küçükgecit Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükgecit Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükgecit Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükgecit Köyü Resimleri ve Küçükgecit Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Küçükgecit Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

KÜÇÜKGEÇİT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Küçükgeçit, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi çok eski olup, eski isimlerinden biri Küçük İstanbul'dur. Mahallenin kalesinde eski mağaralar ve deniz canlılarına ait fosiller bulunmaktadır. Burada yaşayanların avcılıkla uğraştıkları söylenmektedir. Daha sonraki yıllarda Küçük Çağdarıç adı ile anılmıştır. En son yapılan köy adlarını değişikliğinde mahallenin adı Küçükgeçit olarak değiştirilmiştir. 24 Mart 2004 tarihinde meydana gelen depremle 8 kişi hayatını kaybetti. Mahallenin yeri değiştirildi ve Aşkale'ye 5 km uzaklıkta Cirit Meydanı'nda konut yaptırıldı.

Erzurum iline 50 km, Aşkale ilçesine 5 km'dir. Mahallenin batısında dağlık arazi bulunmaktadır. Karasu mahallenin tam önünden akmaktadır.Mahallenin kuzeyinde sulak araziler bulunmaktadır.İstanbul-Kars hızlı treni köy önünden geçmektedir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kar sınırı Erzurum'a göre azdır. Yaklaşık 100 veya 120 gün kar yerde kalmaktadır. Köy çok eskilerden bilinen Cirit Meydanı'nda kurulduğu için kışları çok soğuk geçmektedir. Aşkale'yle arasında 5 km olmasına karşın en az 10 °C daha fazla soğuk olmaktadır.

Mahallenin ekonomisi genelde tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Mahalleye yakın olan ABS alçı fabrikasıda da köy halkı için ideal bir iş seçeneğidir.Ayrıca Aşkaledeki krom fabrikası ve Aşkale içi işyerleride köylünün çalışma yerlerindendir.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Şu anki muhtarı İsmail.yılmaz dır.Azaları,remzi kaya Mikail yıldırım kerim yıldırım ve Ersoy IŞIK, Onur Aksu

Mahallede, Mehmet Acarcan ilköğretim Okulu yanı sıra Ana Okuluda mevcuttur.Okulda 5 sınıf birden ders görmektedir. taşımalı eğitimdende yararlanılmaktadır. Mahallede yerlatı su kaynaklarından faydanılmaktadır ve su kanallarında yer yer hasarlar mevcutsada suyu çok temiz ve ferahtır.Mahallede Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Proje aşamasındadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol (asfalt) olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır fakat köy içi altyapı düzenlemelerinde hasar gören tesisat onarılmadığından mahalledeki sabit telefon devre dışıdır. Köy, E 80 Karayolu üzerinde olup her zaman ulaşım imkanı bulunmaktadır. Aşkale İlçesine yaklaşık olarak 4 km uzaklıkta olup yürüme ve bisiklet ile de kolayca ilçeye ulaşma imkanı bulunmaktadır. Yıkılan eski mahallenin gezilecek ve piknik yapılacak çok sayıda güzellikleri vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.