Aşkale Mezra Köyü

Aşkale Mezra Köyü

Mezra Köyü haberleri, Aşkale Mezra köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mezra köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Mezra köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Mezra Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mezra Köyü son dakika gelişmeleri, Mezra Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Mezra Köyü nün tarihi, Mezra Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mezra Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mezra Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mezra Köyü Resimleri ve Mezra Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Mezra Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

MEZRA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Mezra, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Türkmen gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Erzurum iline 76 km, Aşkale ilçesine 23 km uzaklıktadır. Dağlarla çevrelendiğinden ulaşım zordur. Köy yerinin ulaşım açısından daha kolay yerlere taşınması düşünülmekte olup yıllardır hayata geçirilmeyen bir proje olarak kalmaktadır. Yer yer Pelit ormanları mevcut olup ekonomik getirisi yoktur. Okul ve caminin kışlık odununun ihtiyacı karşılanır. Köy halkının ormanlardan ağaç kesmesi yasaktır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ekonomisi ağırlıklı olarak hayvancılığa dayalı olup çorak arazilerde çavdar ve fiğ, düz arazilerde ise buğday yetiştirilmektedir. Ayrıca Türkiye'de nadir bulunan kırmızı benekli alabaklık çeşitleri mevcuttur. Bahar aylarında doğal olarak yetişen eşkın, göbek (çaşır mantarı), çoban sakızı, elde edilerek ufak da olsa bunlardan gelir elde edilir. Ay yatağı dağı konar-göçerlere kiralayarak köy tüzel kişiliğine gelir elde edilir. Önceki yıllarda keçi dağında yaban keçisi bulunduğu görülmüştür.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır,Esra hoca bu okula atanmıştır ve en kısa zamanda göreve başlayacaktır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stebize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.