Aşkale Musadanışman Köyü

Aşkale Musadanışman Köyü

Musadanışman Köyü haberleri, Aşkale Musadanışman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Musadanışman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Musadanışman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Musadanışman Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Musadanışman Köyü son dakika gelişmeleri, Musadanışman Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Musadanışman Köyü nün tarihi, Musadanışman Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Musadanışman Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Musadanışman Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Musadanışman Köyü Resimleri ve Musadanışman Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Musadanışman Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

MUSADANIŞMAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Musadanışman, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin geçmişi Turkmenlere dayalıdır.

Türkmen gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Erzurum iline 76 km, Aşkale ilçesine 23 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Muhsin Karataş
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Mahallede 195 hane bulunmaktadır yol toprak olup ptt şubesi vardır çeşmesi vardır.Düğünler geleneklere göre yapılır.NÜFUSU ÇOK FAZLA OLDUĞU İÇİN KASABAYA ÇEVRİLEBİLİR. 2 TANE İLK ÖĞRETİM VE ORTA OKUL VARDIR. SAĞLIK OCAĞI VE EVİ VARDIR .

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.