Aşkale Ocaklı Köyü

Aşkale Ocaklı Köyü

Ocaklı Köyü haberleri, Aşkale Ocaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ocaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ocaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Ocaklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ocaklı Köyü son dakika gelişmeleri, Ocaklı Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Ocaklı Köyü nün tarihi, Ocaklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ocaklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ocaklı Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ocaklı Köyü Resimleri ve Ocaklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Ocaklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

OCAKLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ocaklı, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün 250 yıllık geçmişi vardır. Ermeni yerleşkesi iken Türkmen Alevi Beydilli aşireti yöreye yerleşmiştir.

Türkmen Alevi kültürü yaşayan bir köydür.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Erzurum iline 63 km, Aşkale ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT kutusu vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum