Aşkale Tazegül Köyü

Aşkale Tazegül Köyü

Tazegül Köyü haberleri, Aşkale Tazegül köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tazegül köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Tazegül köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Tazegül Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tazegül Köyü son dakika gelişmeleri, Tazegül Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Tazegül Köyü nün tarihi, Tazegül Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tazegül Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tazegül Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tazegül Köyü Resimleri ve Tazegül Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Tazegül Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

TAZEGÜL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Tazegül, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının kışın yetişen bir gül tarafından aldığı söylentisi yaygındır.

Türkmen Bayat boyu gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. yemekleri; çelecoş, kartol yahnisi, tirit, mercimek tiridi, evelik yemeği, lor dolması, Gugul,Fetir çılbır yemeği vs.'dir. Eskiden mahalle nüfusu kalabalık olduğundan köyler arası maçlar yapılırdı. Artık mahalle nüfusu azaldığı için takım kurmak bile zorlaşmıştır.

Erzurum iline 34 km., Aşkale ilçesine 21 km. uzaklıktadır. Doğusunda Alaca, kuzeydoğusunda Emrecik, kuzeyde Serçeme, batısında Çayköy ve Şegav, güneybatısında Karabıyık, Güneyinde Kandilli ve Ortabahçe mahallesi ile sınırdır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy çok göç vermektedir. İşsizlik oranı diğer köylere oranla çok düşüktür.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.