Aşkale Tozluca Köyü

Aşkale Tozluca Köyü

Tozluca Köyü haberleri, Aşkale Tozluca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tozluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Tozluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Tozluca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tozluca Köyü son dakika gelişmeleri, Tozluca Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Tozluca Köyü nün tarihi, Tozluca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tozluca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tozluca Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tozluca Köyü Resimleri ve Tozluca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Tozluca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

TOZLUCA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Tozluca, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.Türkmen-Alevi mahallesidir.

Tozluca mahallesi tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte beraber Tunceli Pülümür kazasına bağlı olduğu daha sonradan 1323 tarihinde Erzincan'ın Tercan Mamahatun ilcesine bağlanmıştır. Daha sonra tapu kayıtlarına göre Erzurum mahkemelerinin kararı ile Aşkale ilçesine bağlanmıştır. Köy Ermeni Sıvacıyan Ailesinin burayı terk ederek Fransa'ya ve Beyrut'a göç etmesiyle Beydilli ve Bayat Türkmen Alevi toplumları Irak'ın kuzeyinden Kerkük Taze nahiyedinden getirilerek iskan edilmişlerdir. Köy Türkmen mahallesi olsa da geçmişte zaza-alevi aşiretlerle ilişkileri olmuştur. Bu tarihler arasında Tunceli ile Erzurum'un Aşkale ilçesine yerleşme tarihleri arasında Erzurum'a bağlı Hınıs ilçesinin Gestemerde Köyü yerleşmişlerdir.Burada Zaza Alevi oymaklarla ilişkileri olmuş sonra Aşkale yöresindeki Alevi Türkmen köylerinin olduğu bugünkü köye yerleşmişlerdir.

Türkmen Alevi kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemeklerinde Aşkale, Erzurum, Tercan, Türkmenistan ve Aleviliğin etkisi görülmektedir.


Erzurum iline 87 km, Aşkale ilçesine 34 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stablize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum