Atakum Aslandamı  Köyü

Atakum Aslandamı Köyü

Atakum Aslandamı Köyü haberleri,Aslandamı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Aslandamı köyü ile ilgili tüm vide o, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Aslandamı köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Atakum akalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, akalan köyü son dakika gelişmeleri, akalan köyüne özgü yemekler,Atakum akalan köyünün tarihi, akalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, akalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asarcık , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  akalan Köyü Resimleri ve  akalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Asarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Asarcık Samsun Arası Kaç Km? Asarcık Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Asarcık  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında   Atakumakalan Köyünde doğan biri var mı? Asarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKALAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

akalan , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Aslandamı, Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Aslandamı mahallesinin tarihi 1800'lü yıllarına dayanmaktadır. Mahallenin eski ismi FİLİGUR olarak geçmektedir. Bu mahallede Rumlara ait kilise, değişik biçim ve şekillerde taşlar ve yapılar bulunmaktadır. Mübadele zamanında mahalledeki Rumlar, Yunanistan'a göç etmiştir. Daha sonra 1935-1940 yılları arasında, köye ilk türk aile olarak ALİ ERGÜL yerleşmiştir.Samsun merkezine 35 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi Fındık tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak su ihtiyacı doğadaki kaynak sularından karşılanmaktadır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.