Atakum Kamalı Köyü

Atakum Kamalı Köyü

Atakum Kamalı Köyü haberleri,Kamalı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Kamalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Kamalı köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Atakum Kamalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kamalı köyü son dakika gelişmeleri, Kamalı köyüne özgü yemekler,Atakum Kamalı köyünün tarihi, Kamalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kamalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Atakum , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Kamalı Köyü Resimleri ve  Kamalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Atakum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Atakum Samsun Arası Kaç Km? Atakum Hava Durumu? Samsun Köyleri ve atakum  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında   AtakumKamalı Köyünde doğan biri var mı? Atakum Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAMALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kamalı , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kamalı, Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Kamalı'nın eski adı Kamalos'tur. Burada Rum yerleşim birimlerinin kalıntılarına rastlanılmakta olup Kamalos isminin de Rumcadan geldiği bilinmektedir. Mahallenin tarihi hususunda pek bilgi mevcut olmasa da söylenti ve rivayetlere göre Osmanlı idaresinden evvel Rumlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanıldığı ve Osmanlı sonrası boşalan köye Rus-Osmanlı Savaşı sırasında Rusya'da bulunan Türklerin göç esnasında bu muhite yerleştikleri söylenilmektedir.

Mahallenin adı esasen üç kardeşe dayanmaktadır: Kamalos, Alanos ve Mamados. Bu üç Rum kardeş, üç ova diye tabir edilen şu anki yerleşim yerlerine -Kamalı, Alanlı ve Meyvalı- gelip yerleşmiştir. Bu köylerin isimleri bu şekilde anılmış ve devam etmiştir.Samsun merkezine 20 km uzaklıktadır.

Yeşil alanlarının %50'sini taş ocağı işletmecileri yüzünden köy yerleşkesinin bulunduğu tepenin güneybatı kısmında işletilen taş ocağının yeşil alan üzerine büyük tahribatlar nedeni ile kaybetmiş durumdadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.

kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Mahallede altyapı sorunu tamamem bitmemiş olup kanalizasyon depolama yeri köy yerleşim merkezine yakın olmasından dolayı çevre sağlığını tehdit etmektedir. İçme suyu şebekesi yapılmasına rağmen hala sağlıklı bir şekilde dağıtım yapılamamakta, içme suyu sorunu hala devam etmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.