Atakum Karaoyumca Köyü

Atakum Karaoyumca Köyü

Atakum Karaoyumca Köyü haberleri,Karaoyumca köyü güncel son dakika gelişmeleri,Karaoyumca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Karaoyumcaköyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Atakum Karaoyumca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaoyumca köyü son dakika gelişmeleri, Karaoyumca köyüne özgü yemekler,Atakum Karaoyumca köyünün tarihi, Karaoyumca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaoyumca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Atakum , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Karaoyumca Köyü Resimleri ve  Karaoyumca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Atakum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Atakum Samsun Arası Kaç Km? Atakum Hava Durumu? Samsun Köyleri ve atakum  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında   AtakumKaraoyumca Köyünde doğan biri var mı? Atakum Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAOYUMCA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karaoyumca , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Karaoyumca, Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Çerkez mahallesidir: Mahallenin asıl adı küçük oyuncu mahallesidir.İsmini buraya yerleşen iki kardeşten almıştır.Büyük kardeş büyük oyuncu (büyük oyumca),küçük kardeş küçük oyuncu(küçük oyumca)mahalleninü kurmuştur. Kısacası mahallesimüz kuran güreşçi iki kardeşin küçüğüdür.Daha sonra mahallenin ismi karamca; daha sonrasında da karaoyumca olarak değişmiştir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım olarak en çok tütün yetiştiriliyordu.Hayvan olarak ise de inek ve koyun yetiştirilmektedir.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köyümüzde bir tanede cami vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.