Atakum Sarıışık Köyü

Atakum Sarıışık Köyü

Atakum Sarıışık Köyü haberleri,Sarıışık köyü güncel son dakika gelişmeleri,Sarıışık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Sarıışık köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Atakum Sarıışık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıışık köyü son dakika gelişmeleri, Sarıışık köyüne özgü yemekler,Atakum Sarıışık köyünün tarihi, Sarıışık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıışık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Atakum , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Sarıışık Köyü Resimleri ve  Sarıışık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Atakum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Atakum Samsun Arası Kaç Km? Atakum Hava Durumu? Samsun Köyleri ve atakum  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında   AtakumSarıışık Köyünde doğan biri var mı? Atakum Doğumlu Ünlüler Kimler?

YUKARIAKSU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Sarıışık , Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sarıışık, Samsun ilinin Atakum ilçesine bağlı bir mahalledir.Nüfusunun birçoğunu yerli kesim oluşturmaktadır. Ancak şehir merkezine yakın olmasına bağlı olarak dağlık köylerden veya şehre uzak köylerden göç almaktadır.

Mahalleden şehirlere göç oldukça fazladır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ürünleri olarak bölgeye hakimiyet kurmuş olan tütün üretimi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra tarla bitkileri olan Mısır ve buday ekimi oldukça yaygındır. Kışlık ürünler yetistirilmektedir.Bunlar ıspanak, marul, pırasa vb ürünlerdir. Köylü; bu ürünleri pazarda satışını yaparak haftalık ihtiyaclarını gidermektedir.

Mahallenin erkek nüfusunun birçoğu Samsun Liman işletmelerinde işçi olarak çalışmaktadır. Bu durum mahallenin gelir seviyesini yükseltmektedir.

Hayvancılık ise çok yaygındır. Ançak sistemli bir hayvancılık yoktur. Aile başına düşen hayvan sayısı 4'tür. Bu nedenle hayvancılıkla olan gelirler çok azdır. Hayvanlarından elde ettikleri süt,yoğur ve diğer ürünleride hafta sonları şehir merkezinde kurulan pazarlarda satışını yaparak geçimlerini sağlamaktadırlar.

2002 yılana kadar yoğun bir şekilde tütün yetiştiriciliği yapılan bu köyede, devletin uygulamış olduğu kota uygulamasın nedeniyle tütün üretimi azalmıştır. Bunun yerine ise toprakların çok verimli olmasına rağmen alternatif bir ürün benimsenememiştir.

Konum itibarıyla şehir merkezine yakın olması hasabiyle gelişime açık bir bölgedir. Her geçen zaman diliminde inşaat sayısı artmaktadır. Topraklarının değeri şehir merkezine yakın olması ve ulaşım kolaylına bağlı olarak her geçen zaman diliminde artmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır-->. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.