Aziziye Ağcakent Köyü

Aziziye Ağcakent Köyü

Ağcakent Köyü haberleri, Aziziye Ağcakent köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağcakent köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ağcakent köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Ağcakent Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağcakent Köyü son dakika gelişmeleri, Ağcakent Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Ağcakent Köyü nün tarihi, Ağcakent Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağcakent Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağcakent Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağcakent Köyü Resimleri ve Ağcakent Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Ağcakent Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

AĞCAKENT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ağcakent, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

İklimin sert olmasından dolayı geleneksel ev mimarisi etkilenmiştir. Kalın taş duvar, ahşap tavan, üzeri toprak ile örtülü çoğunlukla kapalı avlu modeli vardır. Tandır evi (mutfak), merek (samanlık) ve ahır genelde avluya açılır. Erzurumun yerlisi değillerdir Çamlıhemşinli, Rizeli Eğzaroğulları bu topraklara yerleşmiştir. Çamlıhemşin Ortaköydeki Eğzar yaylası kökenleridir. Cumhuriyetden sonra Aydın ismini almışlardır.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Tipik Erzurum ve Doğu Karadeniz mutfağını bir arada bulundurur. Yemek kültüründe olduğu gibi folklorde de Erzurum ve Karadeniz oyunları oynanmaktadır.

Erzurum iline 54 km uzaklıkta, İspir yolu üzerinde Serçeme deresi (Fırat nehrinin başı) kenarındadır. Mahalle yerleşkesi ve dere kenarları piknikler için oldukça müsait ve nezih mekanlardır. Mahalle sınırları içerisinde oldukça iyi kalitede içmesuyu kaynakları mevcuttur. 2.200 metre yüksekliğe sahip mahalle, yeryüzü şekilleri bakımından engebeli ve dağlıktır.

Mahalle, karasal iklime sahiptir. Coğrafyası kayak pistlerine uygun olup keşfedilmemiş birçok kayak pisti mevcuttur. Sınırları içerisinde akan Kamışlı deresinde doğal alabalık bulunmaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, birleştirilmis sınıflı ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.