Aziziye Çıkrıklı Köyü

Aziziye Çıkrıklı Köyü

Çıkrıklı Köyü haberleri, Aziziye Çıkrıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çıkrıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çıkrıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Çıkrıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çıkrıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Çıkrıklı Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Çıkrıklı Köyü nün tarihi, Çıkrıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çıkrıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çıkrıklı Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çıkrıklı Köyü Resimleri ve Çıkrıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Çıkrıklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇIKRIKLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çıkrıklı, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Erzurum iline 63, Aziziye ilçesine 48 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Çıkrıklı mahallesi, gelenek ve görenek açısından Rize'yi hatırlatmaktadır. Bunun yanında Erzurum ananeleriyle yoğrulmuş, kaynaşıp bütünleşmiş bir yaşam biçimini benimsemiştir. Köy halkı, şive olarak Karadeniz şivesi kullanmakla beraber, Erzurum yöresel şivesini de kültürüne nakşetmiştir.

Çıkrıklı mahallesi, yöredeki köylere nazaran daha misafirperverdir. Bu adeta köy sakinleri için olmazsa olmazlardan biridir.

Köy yemekleri; Erzurum ve Karadeniz yemek kültürünü taşımaktadır. Köy, ekonomik sıkıntıları aşma aşamasında olmakla birlikte, şehir hayatından uzak, kafa dinlemeye uygun ferah bir yayla havasıyla doğal bir ilgi odağıdır. Mahallede orman vardır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır, adı "Çıkrıklı İlköğretim Okulu"dur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, 2007 yılında yapılmıştır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup ana yola 4 km uzaklıktadır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.