Aziziye Kavaklıdere Köyü

Aziziye Kavaklıdere Köyü

Kavaklıdere Köyü haberleri, Aziziye Kavaklıdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavaklıdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kavaklıdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Kavaklıdere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavaklıdere Köyü son dakika gelişmeleri, Kavaklıdere Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Kavaklıdere Köyü nün tarihi, Kavaklıdere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavaklıdere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavaklıdere Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavaklıdere Köyü Resimleri ve Kavaklıdere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Kavaklıdere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAVAKLIDERE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kavaklıdere, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyun tarihçesi eski yapılardan ve mezar taşlarından alınan bilgilere göre 600 ila 700 yıllık geçmişi vardır. Bilindiği üzere son 300 yıllarını Rize'nin Cimilin Yukarı mahallesinden göç aldığı bilinmektedir.2 yerli 2 de İspir'den göç almıştır.Ağırlıklı olarak o donemlerın en iyi sanayisi olarak hayvancılık ve tarımla iştikal etmektedir.köyün 5 onemli derecikle birleştiği noktada Kavaklıdere deresini meydana getirmektedir.Bu derede kırmızı pullu alabalık bulunmaktadır.Irkını korumak için geçici olarak yasak getirilmiştir.Biz balık tutmadiğimiz için bizi pek incitmiyor.Yalnız gece balık tutanların bu meraklarını anlamış değiliz.karanlıkta büyük balık tutarlar.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Erzurum iline 31 km, Aziziye (Ilıca) ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asvat degıldır. elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.