Aziziye Kızılkale Köyü

Aziziye Kızılkale Köyü

Kızılkale Köyü haberleri, Aziziye Kızılkale köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılkale köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kızılkale köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Kızılkale Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılkale Köyü son dakika gelişmeleri, Kızılkale Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Kızılkale Köyü nün tarihi, Kızılkale Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılkale Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılkale Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılkale Köyü Resimleri ve Kızılkale Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Kızılkale Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZILKALE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kızılkale, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Erzurum iline 87 km, Aziziye ilçesine 72 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.