Aziziye Ömertepe Köyü

Aziziye Ömertepe Köyü

Ömertepe Köyü haberleri, Aziziye Ömertepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ömertepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ömertepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Ömertepe Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ömertepe Köyü son dakika gelişmeleri, Ömertepe Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Ömertepe Köyü nün tarihi, Ömertepe Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ömertepe Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ömertepe Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ömertepe Köyü Resimleri ve Ömertepe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Ömertepe Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ömertepe, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Pulur'dur. Cumhuriyetin ilanından sonra Ömertepe adını almıştır. Mahallenin yanından geçen çay da adını Pulur çayı olarak buradan almıştır. 1921 ve 1923 tarihleri arasında Ardahan'ın Posof ilçesi Süngülü mahallesinden göçenler gelerek bu köye yerleşmişler.
Mahallenin önemli şahsiyetleri ise, gazeteci Hasan Pulur ve bir dönem devlet bakanlığı da yapmış Nihat Kitapçı, 1989 Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası 2. si Dursun Kurtoğlu'dur. Köy, Rusların istilasına uğramış, halkın akılcı davranışları sonucu Rus askerleri mahallede fazla tutunamamıştır. "Tepe" denilen yere bir harman makinası kurulmuş, içine taşlar atılıp kolu çevrildiğinde çıkardığı ses mahallede ağır makinalı silah var intibası uyandırmıştır. Bu sebepten ötürü Rus askerleri köye girememiştir.
Mahallenin yemekleri; lor dolması, ekşili köfte, gliko, aşmalı yahni, çortudi pancarı, cılbıra, kavurmalı, kör somun, gugul, peynirli kıtır, kete, ayran aşı, kesme aşı, kelecoş'tur.
Erzurum iline 20, Aziziye ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık evi vardır fakat sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol bozuktur. Mahallede elektrik vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.