Aziziye Özbilen Köyü

Aziziye Özbilen Köyü

Özbilen Köyü haberleri, Aziziye Özbilen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özbilen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Özbilen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Özbilen Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özbilen Köyü son dakika gelişmeleri, Özbilen Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Özbilen Köyü nün tarihi, Özbilen Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özbilen Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özbilen Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özbilen Köyü Resimleri ve Özbilen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Özbilen Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Özbilen, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.Erzurum iline 23 km, Aziziye ilçesine 8 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bölgeye son yıllarda kuzgun barajının gelmesiyle ağırlıklı olarak yem bitkileri üretiminde %100 artış göstermiştir. Yem bitkilerinin bu artışı paralel olarak besiciliğe de olumlu bir katkı sağlamıştır. Çünkü fabrika yemlerinin fiyatının yüksek olması besiciliğin yapılmasında olumsuz etki yaptığından yöre halkı yem bitkilerin üretimine geçiş yapmışlardır. Böylelikle kendi yemlerini kendileri ürettikleri için maliyetlerde önemli ölçüde düşüklük yapılmıştır. Yem bitkilerin üretimine geçiş yapılırken bir taraftan da tarım ürünlerinin (buğday, şeker pancarı) üretiminde gerileme yaşanmıştır. Bu durumda göz ardı edilemez. Durumun bu hale gelmesi çok önemli sebeplere bağlanmaktadır. Tarımsal üretiminde azalma doğrudan doğruya maliyetlerin yüksek olması yani mazot fiyatlarını yükselmesi tarım üretiminde gerilemenin en önemli nedenleri arasında gelmektedir. Bir diğer gelir kaynağı hayvancılık. köyde büyükbaş (yöreye ait yerli inek) hayvancılık ve küçükbaş (mor koyun) yetiştirilmektedir. köyün mevcut mera arazisinin dar olması hayvancılık yetiştiriciliğinde kısıtlı sayıda olmasına sebep oluyor. Ayrıca köye ait yaylanın olmayışı hayvancılığın az olduğu diğer bir nedene bağlanmaktadır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 2006 yılında tamamen kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenilenmiştir. Eski kanalizasyon şebekesi beton büz denilen borulardan döşenmiş ve son yıllarda bunun yerine PVC kanalizasyon borusuyla döşenerek sağlıklı bir şebeke haline getirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.