Aziziye Tebrizcik Köyü

Aziziye Tebrizcik Köyü

Tebrizcik Köyü haberleri, Aziziye Tebrizcik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tebrizcik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Tebrizcik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Tebrizcik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tebrizcik Köyü son dakika gelişmeleri, Tebrizcik Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Tebrizcik Köyü nün tarihi, Tebrizcik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tebrizcik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tebrizcik Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tebrizcik Köyü Resimleri ve Tebrizcik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Tebrizcik Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tebrizcik, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bölge Osmanlı Türklerinin hakimiyetine girinceye kadar Akkoyunlu ve Safevi Türk devletlerinin hükümranlık alanı içinde kalmıştır. Bunun dışında bölge Osmanlı yönetimine girdikten sonra da Güney Azerbaycan'dan göç almaya devam etmiştir. Aynı şekilde bu bölgeden de Güney Azerbaycan'a göç olmuştur.
Tebrizcik, Küçük Tebriz anlamına gelmekte olup, Tebriz'den gelen Türklerin kurduğu köydür. Erzurum Türklerinin tamamına yakınının fonetik, sosyolojik ve tarihsel pek çok özellik dikkate alındığında (Düğün, bayram, cenaze, kandil geceleri, doğum, isim koyma, bazı batıl inanışlar, türkü, masal, ninni, halk hikâyeleri, menkibe, bilmece, oyun, atasözü, deyimler, tekerlemeler, dil, lehçe, folklör, oyun, mutfak vb...) Güney Azerbaycan ile bilhassa Tebriz halkı ve kültürüyle çok yakın benzerliğe sahip olduğu görülmektedir. Erzurum'un 7 kapısından birinin adının Tebrizkapı olmasının arkasında bu gerçeklik bulunmaktadır. 1639 Kasr-ı Şirin Antlaşmasıyla IV. Murat'ın Tebriz beylerbeyi ve Valisi Mahmut Beyin kurduğu ve yerleştiği köydür. Köy halkı, Oğuz Türklerinin Bayındır boyuna Akkoyunlu oymaklarına mensuptur. (Ayrıca Bkz: Bozulus Türkmenleri) Mahallede Urartu, Pers, Roma, Bizans,Selçuklu, Osmanlı eser kalıntıları mevcuttur. Köy adı Güney Azerbaycan şehir ve köylerinin adlarını taşımaktadır. Bu şekilde adlandırmanın nedeni; göç edilen yerlerin hatırasının yaşatılmasıdır.Tebrizcik mahallenin adı iken Tebrizcik mahallesi olarak değiştirilmiştir.
Oğuz Türkmen gelenek gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Erzurum iline 25 km, Aziziye ilçesine 8 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Ulaşılabilen Tarihi arşiv kayıtlara göre muhtarlar aşağıdaki gibidir. Eski tarih sıramaları süreleri yaklaşıktır. Vaka-i Hayriyeden bugüne kadar olan Muhtarlar.1826 dan öncesi muhtarlık yoktur. Köy Küçük Tebriz adı manası taşıyıp İlk muhtarlarda Tebriz beyler beyi sülelesinin ileri gelenleridir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.