Aziziye Yeşilvadi Köyü

Aziziye Yeşilvadi Köyü

Yeşilvadi Köyü haberleri, Aziziye Yeşilvadi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilvadi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yeşilvadi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aziziye  Yeşilvadi Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilvadi Köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilvadi Köyü ne özgü yemekler, Aziziye Yeşilvadi Köyü nün tarihi, Yeşilvadi Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilvadi Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilvadi Köyü , Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilvadi Köyü Resimleri ve Yeşilvadi Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aziziye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aziziye Erzurum Arası Kaç Km? Aziziye Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aziziye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aziziye Yeşilvadi Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aziziye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilvadi, Erzurum ilinin Aziziye ilçesine bağlı bir mahalledir.Çok eski bir tarihe dayanan Ağzıaçık mahallesinin kurulması yani yeni yerine taşınması 1910 yıllarına kadar uzanır.Ermeni çetelerinin köye baskın yaptıkları hatta çok cinayetler işlediği o zamanda 10-12 yaşlarında olan,mahallenin en eski birkaç yerlisinden (Nuhi Koza) tarafından anlatılır..Mahallenin yeni adı Yeşilvadi mahallesi olarak değiştirilse de köye uygun olan ismin konulduğu halk arasında düşünülmemektedir..İlk kurulduğu yer olan ( caminin göbeği ) mevkii etrafı açık ve korumasız aynı zaman da soğuk olduğu için şimdi bulunduğu yere taşınmıştır..Hatta depremde zarar gördüğü için de taşınmanın yaşandığı söylenir.Gerçek adının AZACIK olduğu zamanla söylenerek şimdiki halini aldığını görüyoruz.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin çok eski tarihi olmamakla beraber,mahallenin bulunduğu yere taşınması 1.dünya savaşı yıllarına dayanır.Daha önceleri Caminin Göbeği denen şimdiki Köy Hizmetleri binasının bulunduğu yerin karşısıdır..Tabii ondan da önceki yeri yine değişiktir...Toprakkale mahallesinin nahiye olmasıyla beraber mahallenin önemi azalsa da civarında bulunan tüm köylerden daha fazla araziye sahiptir...Şimdiki yeni adı YEŞİLVADİ KÖYÜ olan Ağzıaçık Mahallesinin en eski yerleşenleri birkaç ailedir....Mahallenin en meşhur yemekleri ise (kuymak.. tatar böreği..gavut çorbası...gavut tatlısı..horis..kaşık sapı..kete..tandır ekmeği..tandır güveci..)
Erzurum iline 84 km, Aziziye ilçesine 70 km uzaklıktadır.Erzurum'un Aziziye ilçesinin İspir ilçesi ile sınırı olan en son mahallesidür.Bu mahalleden snra ki köy İspir'e bağlıdır.Hem İspir'e hem de Erzurum'a aynı uzaklıktadır...
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum