Bandırma Ergili Köyü

Bandırma Ergili Köyü

Ergili Köyü haberleri, Bandırma Ergili köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ergili köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Ergili köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bandırma Ergili Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ergili Köyü son dakika gelişmeleri, Ergili Köyü ne özgü yemekler, Bandırma Ergili Köyü nün tarihi, Ergili Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ergili Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ergili Köyü, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ergili Köyü Resimleri ve Ergili Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bandırma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bandırma Balıkesir Arası Kaç Km? Bandırma Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Bandırma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Bandırma Ergili Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bandırma Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bandırma ilçesine bağlı bir mahalledir.

MÖ 600'lerde Pers İmparatorluğu batı bölgesi satraplık merkezi Daskyleion (Ergili köyü) idi. Daskyleion, Ergili Mahallesi'nin 2 km doğusunda Manyas Kuşgölü'nün güney-doğu ucunda yer alıyor. Birinci Dünya Savaşı'nda mahallenin büyük bir kısmı -daha çok ana yol üzerindeki evler- Yunanlar tarafından yakılmış ve köy halkı bu yangında mal ve mülk kaybına uğramıştır. Yine o yangında harap olan bir kale vardır ki bu kalede arkeologlar tarafından pek çok defa araştırmalar yapılmıştır.
Balıkesir il merkezine 74 km, Bandırma ilçesine 30 km uzaklıktadır. Rakımı 38 m'dir. Mahallenin yanından geçen kara dere Kuş Gölü'nden çıkmaktadır. Manyas'a yakınlığı ile bilinir.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve balıkçılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığı için taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol ve ana yollar asfalt ara yollar topraktır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.