Bigadiç Balatlı Köyü

Bigadiç Balatlı Köyü

Balatlı Köyü haberleri, Bigadiç Balatlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Balatlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Balatlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bigadiç Balatlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balatlı Köyü son dakika gelişmeleri, Balatlı Köyü ne özgü yemekler, Bigadiç Balatlı Köyü nün tarihi, Balatlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balatlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balatlı Köyü, Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balatlı Köyü Resimleri ve Balatlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bigadiç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bigadiç Balıkesir Arası Kaç Km? Bigadiç Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Bigadiç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Bigadiç Balatlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bigadiç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bigadiç ilçesine bağlı bir mahalledir.İlçeye 2,5 kilometre uzaklıkta olarak Işıklar'dan sonra ilçenin en yakın mahallesidir.Mahallenin ilk yerleşim alanın sazak mevkii denilen yerde olduğu bilinmektedir.
Daha önceleri mahallesin etrafında bol otlakların mevcut olduğu rivayet edilmektedir. Bu otlaklarda at otlatıldığından zaman içersinde mahallesin isminin bu yüzden bol otlu, bolatlı daha sonra halk arasında balatlı şekline dönüştüğü rivayet olunur.
Tarım: Köy, Anadolu'da ender görülen sulak tarım arazisine sahiptir. Ancak yıllar içerisinin tarım arazilerinin aşırı bölünmesi sorunundan payını almıştır. Verimli toprak tarımında en az alan 40 dönüm olması gerekirken; yer yer 1000m2 (1 dönüm) tarım arazileri bulunmaktadır. Bu durum bitkisel yetiştiricilikte yüksek verimsizlik oluşturmaktadır. Aynı durum Bigadiç Ovası olarak isimlendirilen Bigadiç tarım arazileri içinde geçerlidir. Buna rağmen mahallesimüz, Bigadiç ekonomisinde en büyük paya sahiptir. Mahallenin etrafındaki tarlalarda en çok karpuz, patlıcan, domates ve biber yetiştirilir. Bigadiç'e özel dilimli kavun dünyada bir örneğinin olmadığı düşünülmektedir.
Hayvancılık: Mahallede en az 6 adet küçük aile tipi tavuk yetiştirme çiftliği ve birçok küçük aile tipi inek besi çiftliği bulunmaktadır. Mahallenin etrafında çok geniş otlak araziler bulunmasına rağmen kullanılamamaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Balatlı mahallesinde beyler gündüz çalıştıktan sonra bulunan kahvelerde dinlenir ve sohbet ederler; bayanlar misafirlik ile zaman geçirirler ve gençler okuldan ya da işten sonra camii meydanında takılırlar. Köyümüzde geleneksel edepleri gereği gençler, büyükleri ile aynı kahvede oturmaz.
Mahallede birçok bulunan ekmek fırınlarında bayanlar ekmek yaptıktan sonra börek gibi hamur işleride yaparlar. Anadolu'da çok az yapılan simit ekmeği mahallesimüzün bayramlarda vazgeçilmez ekmeğidir.
Dambaş camii meydanında bulunan bir küçük ve 1 zeminli binadır. Bu bina özellikle genç erkeklerde popülerdir çünkü üzerinde ve merdiveninde çok iyi takılabiliyorlar. İsmi mahallesin halkıdan gelme.
Piknik yapmaya sadece 4 km uzaklıkta bulunan Yörücekler-Barajına gidilir ve orada ızgara yapılır veya balık tutulur.Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak 2003'ten beri kullanılmamaktadır. Bu nedenle mahallesin öğrencileri Bigadiç'deki okullara yazılmaktadırlar. Çoğu Cumhuriyet ilköğretim okuluna, Cumhuriyet orta okuluna, Atatürk orta okuluna ve Cumhuriyet anadolu lisesine gitmektedirler. Bigadiç ilçesinin dışına giden ve orada yurtda kalan öğenciler de vardır. Ancak üniversiteye giden sayısı azdır. Bu duruma sebep ise mahalledeki tarımsal gelirin bir üniversite mezununa göre daha yüksek olmasıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.