Bigadiç Dedeçınar Köyü

Bigadiç Dedeçınar Köyü

Dedeçınar Köyü haberleri, Bigadiç Dedeçınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dedeçınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Dedeçınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bigadiç Dedeçınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dedeçınar Köyü son dakika gelişmeleri, Dedeçınar Köyü ne özgü yemekler, Bigadiç Dedeçınar Köyü nün tarihi, Dedeçınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dedeçınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dedeçınar Köyü, Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dedeçınar Köyü Resimleri ve Dedeçınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bigadiç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bigadiç Balıkesir Arası Kaç Km? Bigadiç Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Bigadiç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Bigadiç Dedeçınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bigadiç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bigadiç ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı girişinde bulunan büyük çınar ağacından gelmektedir. Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış antik yunan roma bizans selçuklu osmanlı gibi büyük devletlerin hakimiyeti altında kalmıştır. Şu anda bile mahallede tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Hem doğası hem insanı hem de tarihi açıdan bigadiç ilçesinin en gözde köylerinden olan dedeçınar mahallesi gerek çanakkale gerek ise kurtuluş savaşına asker göndermiş birçok asker şehit olmuştur.
Balıkesir il merkezine 29 km, Bigadiç ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunun yanında maden işçiliğine dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır ve 2009 yılı itibarıyla kaynak suyundan yeni kuyular açılarak artezyen suyuna geçilmiştir.Ayrıca 2010 yılı itibarıyla kanalizasyon hatları yenilenmiş ve kapsamı genişletilmiştir . PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi,aile doktoru vardır.Her haftanın cuma günü doktor kontrole gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.