Bigadiç Kayırlar Köyü

Bigadiç Kayırlar Köyü

Kayırlar Köyü haberleri, Bigadiç Kayırlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayırlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kayırlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bigadiç Kayırlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayırlar Köyü son dakika gelişmeleri, Kayırlar Köyü ne özgü yemekler, Bigadiç Kayırlar Köyü nün tarihi, Kayırlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayırlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayırlar Köyü, Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayırlar Köyü Resimleri ve Kayırlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bigadiç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bigadiç Balıkesir Arası Kaç Km? Bigadiç Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Bigadiç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Bigadiç Kayırlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bigadiç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bigadiç ilçesine bağlı bir mahalledir.

Rivayate göre Yörük Beyi Kaya Bey obası ile beraber gelip bölgeye yerleşir. Fakat su olmadığından sıkıntı çekmektedir. Keçilerini dağa salan Kaya Bey keçilerin sakalının ıslak olarak geri döndüğünü fark eder. Ertesi gün keçiyi takip eder. Bugünkü köy yerleşim yerinde çıkan su kaynağını bulur ve oraya yerleşir. Zamanla köy bugünkü haline gelir
Mahallenin geçim kaynağı hayvancılığa dayalıdır. 200 adet hayvan besihanesi mevcut olup bunların yarısından fazlası açık besi sistemi ile faaliyet göstermektedir. Bütün hayvan besihanelerinin mahallesin dışında olması mahallesin temiz ve sağlıklı yaşama elverişli olmasını sağlamaktadır. Mahallede hayvancılığın kazancı iyi olduğundan gençlerin büyük şehirlere göç'ünü engellemiştir. 1997 yılında kurulan KAYIRLAR KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ hayvancılıkla uğraşan köylüler için tüm imkânlarını kullanmakta ve maliyetlerin düşürülmesi için uğraş vermektedir. Tüm yurtta kooperatif üyelerinin Devlete olan borçlarının silinmesi ya da vadesinin uzatılması için çalışmalar yapılırken KAYIRLAR KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ üyelerinin devlete borcu bulunmamakta ve kooperatif 1.000.000.-TL aylık cirosu ile küylülere hizmet vermektedir. Ayrıca Cumartesi günleri mahallede kurulan pazar köy halkının ve çevre köylerin ihtiyaçlarını karşılaması bakımından önemlidir. Mahallenin yolcu taşımacılığını ise Mehmet DEMİR yapmaktadır. Buradaki motorların ve araçların tamirini arızalarıni usta Mustafa AKBUDAK yapar.Kayırlar mahallesi, 350 hane ve 1000'in üzerinde bulunan nüfusu ile Bigadiç'in en büyük köylerinden biridir.
Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur acentesi vardır. sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede ilkokul olmasına rağmen taşımalı eğitimden de faydalanılmaktadır. Çocukların daha iyi bir eğitim alabilmeleri için köy okulu ve çevresi geniş bir tadilattan geçirilip okula ana sınıfı ilave edilmiş ve 15 bilgisayardan oluşan bilgisayar sınıfı açılmıştır. Ayrıca mahallede kooperatif tarafından işletilen bir adet de benzin istasyonu bulunmaktadır. Mahallenin cadde ve sokakları kilit parke taş ile döşenmiştir. Mahallede berber, birçok koyun islerinde yararlı olan marangoz Mevlüt KESKİN, bakkallar, kahvehaneler, traktör tamircisi bulunmaktadır. Oyun salonunun da hizmete açılması için çalışmalar sürdürülmektedir.
Mahallenin bulunduğu yer dağlık bir arazi yapısına sahip olduğundan ekilebilen arazi azdır. İlçe merkezine 17 km uzaklıkta olup balıkesire ise 53 km uzaklıktadır. İl merkezinin güneydoğusuna düşer. Çok çeşit ürün yetişmektedir. kayırlar KABAĞI ile ünlü ürünümüzdür
Marmara iklimi, Marmara Bölgesi'nin kuzey Ege'yi de içine alacak şekilde güney kesiminde görülür. Marmara iklimi, Karasal iklim, Karadeniz iklimi ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş özelliği göstermektedir. Buna bağlı olarak doğal bitki örtüsünü güney ve alçak kesimlerde Akdeniz kökenli bitkiler, yüksek kesimlerde kuzeye bakan yamaçlarda Karadeniz bitki topluluğu özelliğindeki nemli ormanlar oluşturmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.