Bigadiç Yolbaşı Köyü

Bigadiç Yolbaşı Köyü

Yolbaşı Köyü haberleri, Bigadiç Yolbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yolbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yolbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bigadiç Yolbaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yolbaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Yolbaşı Köyü ne özgü yemekler, Bigadiç Yolbaşı Köyü nün tarihi, Yolbaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yolbaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yolbaşı Köyü, Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yolbaşı Köyü Resimleri ve Yolbaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bigadiç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bigadiç Balıkesir Arası Kaç Km? Bigadiç Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Bigadiç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Bigadiç Yolbaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bigadiç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bigadiç ilçesine bağlı bir mahalledir.2. Mahmut 1826 yılında yeniçeri ocağını kaldırmıştır. Yeniçeriden ayrılan Kara Ahmet yolbaşı mahallesinü kuran ilk kişi olup sonradan diğer köylerden göçler olmuştur. Mahallenin ilk adı toplanma manasında olan faraştır. Diğer köylere yol bağlantısı olduğundan adı 1951 yılında Yolbaşı olarak değiştirilmiştir.
Balıkesir il merkezine 53 km, Bigadiç ilçesine 16 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buna birde Etibank'a ait bor madenlerinde çalışmak da eklenebilir. Mahallede hemen hemen her aileden madende çalışan vardır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Şu anda ilköğretim okulu kapatılmıştır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak aktif olarak çalışmayıp haftada 1(bir) gün olmak üzere Aile Hekimi gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca mahallesin girişin de park vardır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.