Çağlayancerit Kale Köyü

Çağlayancerit Kale Köyü

Kale Köyü haberleri, Çağlayancerit Kale köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kale köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kale Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çağlayancerit Kale köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kale köyü son dakika gelişmeleri, Kale köyüne özgü yemekler, Çağlayancerit Kale köyünün tarihi, Kale köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kale köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kale , Kahramanmaraş ilinin Çağlayancerit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kale  Köyü Resimleri ve Kale  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çağlayancerit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çağlayancerit Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Çağlayancerit Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Çağlayancerit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kale  Köyünde doğan biri var mı? Çağlayancerit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kale , Kahramanmaraş ilinin Çağlayancerit ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Kahramanmaraş ilinin Çağlayancerit ilçesine bağlı bir köy. Kale köyü Engizek dağı ile bağlantısı olan bir konumda yer almaktadır. Meşhur kırk göz suyu çok meşhurdur. Köyün yüzde yetmiş olarak içme suyunu ve yüzde yetmişbeş üzeride arazi suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Köy beş mahalleye ayrılmıştır. Bunlar; Orta oba( köyün merkez mahallesi), Andızlar Mahallesi, Topallar Mahallesi, Çınar Mahallesi(diğer ismi ise İtolar Mahallesi köy halkı arasında bilinir ve söylenir.) ve son olarak da Cemal Mahallesidir. Köyün geçim kaynakları ise başta tarım olmak üzere küçük baş hayvan ve büyük baş hayvanlardır. Kale Köyü konum itibarıyla Küçükbaş hayvan beslemek ve büyütmek için çok müsait konumdadır. Engizek Dağının eteklerinde dolayı ve köyün kuzey yamacı Engizek Dağının yamacıdır. Kale Köyünde dört mevsim kusursuz bir şekilde yaşanmakdadır. Kale köyün kış mevsimi çok çetin geçmekte olup kar yağışı her yıl ortalama olarak bir metrenin üzerinde düşmektedir. Köy 2000 yıllarında sonra yoğun bir şekilde göç vermiş olup ve halende devam etmektedir şehir merkezine.Kaleköy'de iki adet ilköğretim okulu vardır. Köyde, içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi bir adet olmak üzere köy merkezinde bulunmaktadır.

Kaleköy, Çağlayancerit ilçesine bağlı bir köydür. Kahramanmaraş iline 63 km, Çağlayancerit ilçesine 20 km uzaklıktadır. Nüfusu, 2000 yılı verilerine göre 1000 kişidir. Köy, ilçenin batısında yer almaktadır. Köyün iklimi,Karasal İklim etkisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.