Çağlayancerit Zeynepuşağı Köyü

Çağlayancerit Zeynepuşağı Köyü

Zeynepuşağı Köyü haberleri,Zeynepuşağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Zeynepuşağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Zeynepuşağı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çağlayancerit Zeynepuşağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Zeynepuşağı köyü son dakika gelişmeleri, Zeynepuşağı köyüne özgü yemekler, Çağlayancerit Zeynepuşağı köyünün tarihi, Zeynepuşağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Zeynepuşağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Zeynepuşağı , Kahramanmaraş ilinin Çağlayancerit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Zeynepuşağı  Köyü Resimleri ve Zeynepuşağı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çağlayancerit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çağlayancerit Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Çağlayancerit Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Çağlayancerit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Zeynepuşağı  Köyünde doğan biri var mı? Çağlayancerit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Zeynepuşağı , Kahramanmaraş ilinin Çağlayancerit ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Yaklaşık 200 yıl önceye dayanır. 1800lü yılların ikinci yarısında zayıflayan Osmanlı'nın Aleviler üzerindeki etkisi azalınca, Aleviler yavaş yavaş yerleşik düzene geçmeye başlamasıyla başlar. Köy, Gökçayır veya Bozdere diye de anılır.

Sinemilli aşiretinden olan Gundê Zinkân (Zinkân Köyü), Alevi'dir. Aslen Elbistan'ın Ambar mahallesinde kardeş kavgası sonucu Dizlek isminde zengin ve dul olan birisi malını ve mülkünü toplayıp, çoban işçileri ile gelip yerleşir. Dul olan Dizlek, Cerit'li Zeynep isminde bir kızla evlenir. Ceritler, Avşar boyuna mensuptur. Iki oğlu doğduktan sonra ölür. Daha sonra halk arasında Zeynep'in uşaklarının yeri yurdu olarak nam salınca, Cumhuriyet ilanından sonra yerleşim yerlerine isim verilince, köye gelen devlet memurları da halk arasında bilinen Zeynep'in uşakları yurdu Zeynepuşagı mahallesi ismini verirler. Uşak kelimesi Cerit agzı ile oglan çocuk anlamina gelir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.