Canik Düzören Köyü

Canik Düzören Köyü

Canik Düzören Köyü haberleri,Düzören köyü güncel son dakika gelişmeleri,Düzören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Düzören köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Canik Düzören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzören köyü son dakika gelişmeleri, Düzören köyüne özgü yemekler, Canik Düzören köyünün tarihi, Düzören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düzören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Canik , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Düzören Köyü Resimleri ve  Düzören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Canik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Canik Samsun Arası Kaç Km? Canik Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Canik  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Canik Düzören Köyünde doğan biri var mı? Canik Doğumlu Ünlüler Kimler?

DÜZÖREN  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Düzören , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin kuruluş tarihi bilinmemekte ancak orta asyadan gelme .dört kavimden oluşmakta .bunlar acan mahallesine ¨ömer ogulları ve alalar yerleşmiştir .aşa kırık denen mahalleye kel kahya ogulları .yukarı kırık mahalesinegömbeste ogulları vegara musta ogulları yerleşmiştir .mahallede aynı zamanda çok büyük yangın oldugu bilinmekte kelkahyaoglunun ambarından gerisi hep yanmış can kaybı olmamış.köy ismi tekkeymiş ismini evliyalardan alındıgı bilinmekte. daha sonra tekke köyle karışdıgı için 1960 yılında düzardıç olarak degiştirilmiştir.mahallenin çok eski camisi durmakta dede camii olarak bilinmekte .köy yandıgında 30 hane oldugu bilinmekte .mahallenin geçimi fındık inşat sektörü. 2000li yıllarda yolları asfalt yapıldı ve sebeke suyu getirildi. mahallesimüzde çok büyük hazine olduğu söylenmekte. mahallesimüzde gök göl şelalesi8 metre yüksekligi oldugu 40metre derinligi oldugu belirleniyo hemen yanında tarihi bir degirmen degirmenin 1 km yukarda avcön mahallesi olmakla birlikte birçok piknik alanı vardırSamsun merkezine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.