Canik Gölalan Köyü

Canik Gölalan Köyü

Canik Gölalan Köyü haberleri,Gölalan köyü güncel son dakika gelişmeleri,Gölalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Gölalan köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Canik Gölalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gölalan köyü son dakika gelişmeleri, Gölalan köyüne özgü yemekler, Canik Gölalan köyünün tarihi, Gölalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gölalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Canik , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Gölalan Köyü Resimleri ve  Gölalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Canik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Canik Samsun Arası Kaç Km? Canik Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Canik  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Canik Gölalan Köyünde doğan biri var mı? Canik Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖLALAN  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gölalan , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallede bulunan eski belgelerden anlaşıldığı üzere yaklaşık 1300'lü yıllardan bu yana mahallede Türkler yaşamaktadırlar. Köy halkı etnik olarak Yörük/Türkmen(Çepni) boylarındandır.Mahallenin yerleşim yeri zaman zaman aynı bölge içerisinde değişik alanlara taşınmıştır. örneğin beriköy,Kıran tepesi(Gıran)olarak adlandırılan bölgelere konuşlanmış ancak rum baskınlarından dolayı o zamanları sazlık ve bataklık olan yer kurutularak köy şimdiki yerine konuşlandırılıyor düşmana karşı oldukça korunaklı olan mahallenin sadece 3 adet girişi vardır yol çatı uçurum ve eğri meşe denilen boğazlardır bu boğazlara ikişer nöbetçi konulurmuş ve o köye artık girmek mümkün olmazmış şu anki yol o zamanları yoktur daha sonra tonlarca dinamit patlatılarak dozerle yapılmıştır. mahallenin kurtuluş savaşında çok etkisi olmuştur Türk askerlerine üst olarak kapılarını açmış ve uzun ali,topal yusuf,mahmut çavuş,terkit gibi ünlü çeteleri ile düşmana rahat vermemiştir.Samsun merkezine 18 km uzaklıktadır.Mahallenin coğrafi yapısı çanak şeklini andırmaktadır. Canik dağlarının uzantısı olan tepelerin arasında, mert ırmağının bir kolu olan akçay'ın hemen yanında kurulmuştur.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Özellikle Samsun bölgesinde Gebi Kirazı olarak bilinen ünlü kiraz sadece Gölalan'da yetişmektedir. Son yıllarda geleneksel kirazın yerini fenni kirazlar almıştır. Kirazın yanı sıra,fındık, şeftali,armut,elma, erik gibi meyvelerde yetiştirilmektedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve her evde telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.