Canik Hacıismail Köyü

Canik Hacıismail Köyü

Canik Hacıismail Köyü haberleri,Hacıismail köyü güncel son dakika gelişmeleri,Hacıismail köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Hacıismail köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Canik Hacıismail köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıismail köyü son dakika gelişmeleri, Hacıismail köyüne özgü yemekler, Canik Hacıismail köyünün tarihi, Hacıismail köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıismail köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Canik , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Hacıismail Köyü Resimleri ve  Hacıismail köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Canik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Canik Samsun Arası Kaç Km? Canik Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Canik  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Canik Hacıismail Köyünde doğan biri var mı? Canik Doğumlu Ünlüler Kimler?

HACIİSMAİL  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacıismail , Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hacıismail'in büyük çoğunluğunu 1923 mübadelesinde Selanik'in çeşitli köy ve kasabalarından gelen mübadil insanlardan oluşmaktadır. Halk arasında bu insanlara muhacir denilmektedir. Mahalleye ilk gelenlerden biri olan Hacı İsmail Efendi ,köy sınırlarına geldiğinde mahallede Rumlar ikamet etmekteydi. Mahalleye ilk yerleşen Hacı İsmail Efendi ve ailesidir. Bundan dolayı köye Hacıismail Köyü dendiği rivayet edilmektedir.

Mahallenin kültür anlamında en büyük özelliği düğünlerinde ön plana çıkan davul, zurna eşliğindeki geleneksel mübadil oyunlarıdır. Köy ahalisinin mutfağından et eksik olmaz. Buna bağlı olarak ön plana çıkan yemeklerin başında düğünlerde misafirlere ikram edilen etli pilav, kavurma, etli yaprak sarma ve ekşili tarhana çorbası gelir. Mahallenin gençliği ava çok meraklıdır. Köy halkı geleneklerine çok bağlıdır.Köy, Samsun merkezine 2 kilometre uzaklıktadır. Denize hakimdir. Köy iki akarsu arasındadır. Yeşil bir bitki örtüsü hakimdir.İklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.