Çarşamba Arımköseli Köyü

Çarşamba Arımköseli Köyü

Çarşamba Arımköseli Köyü haberleri,Arımköseli köyü güncel son dakika gelişmeleri,Arımköseli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Arımköseli köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Arımköseli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Arımköseli köyü son dakika gelişmeleri, Arımköseli köyüne özgü yemekler, Çarşamba Arımköseli köyünün tarihi, Arımköseli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Arımköseli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Arımköseli Köyü Resimleri ve  Arımköseli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Arımköseli Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

ARIMKÖSELİ  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Arımköseli  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Arımköseli, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy cumhuriyet tarihinden önce kurulmuştur. Kuruluş tarihi 1460'lı yıllara dayanmaktadır. Mahallede bulunan tarihi eser niteliğindeki türbenin 1500 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir. Kayıtlara göre mahallenin kurucuları DEVOĞULLARI diye bilinen ailedir. Ailenin FATİH SULTAN MEHMET tarafından bölgeyi idare etmesi için gönderildiği resmi kayıtlardan anlaşılmıştır. Devoğulları, Osmanlı Devleti'nin girdiği savaşlarda ailenin tamamına yakınını şehit verdikten sonra mahallenin sosyal durumu da gerilemeye başladı ve göç vermeye başladı. Nüfusu 2008 yılı itibarıyla 365 kişi olarak kayıtlara geçmiştir.Samsun iline 41 km, Çarşamba ilçesine 6 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sulak ve verimli arazileri üzerinde yoğunlukla fındık ve yanı sıra sebze, mısır, şeker pancarı ve pirinç tarımı yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise büyükbaş hayvancılık önemli bir yer tutmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallede cami vardır ve ibadete açıktır. Köyde imamlık görevini Refahattin Öztürk yapmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Mahallede internet erişimi mevcuttur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy E70 (D010) karayolu üzerindedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.