Çarşamba Çınarlık Köyü

Çarşamba Çınarlık Köyü

Çarşamba Çınarlık Köyü haberleri,Çınarlık köyü güncel son dakika gelişmeleri,Çınarlık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Çınarlık köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Çınarlık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınarlık köyü son dakika gelişmeleri, Çınarlık köyüne özgü yemekler, Çarşamba Çınarlık köyünün tarihi, Çınarlık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınarlık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Çınarlık Köyü Resimleri ve  Çınarlık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Çınarlık Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇINARLIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çınarlık  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çınarlık, Samsun İlinin Çarşamba ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. Kesin kuruluşu tam olarak bilinmemekle birlikte Osmanlı döneminden beri var olduğu ve kurtuluş savaşı yıllarında nüfusunun azaldığı bilinmektedir. Geçmişte köy olan Çınarlık, 1994 yılında belde olmuştur ve belediyesi kurulmuştur. Etrafında bulunan Yukarı Eğercili Köyü, Costal Köyü ve Kurtuluş Köyleri Çınarlık'a bağlanarak mahalle olmuştur. 2011 yılında, büyük şehir yasasına göre merkeze bağlı belde belediyelerinin kapatılması ile mahalleye dönüşmüştür. Kendi mahalleleri de Çınarlık'tan bağımsız mahalleler haline dönüşmüştür.

Samsun-Çarşamba Yolunun Çınarlık'a denk gelen kısmında Çınarlık yıllarında eşkıyaların yol kestiği bilinen bilgiler arasındadır. İsmini bölgedeki büyük çınar ağaçlarından alan Çınarlık'ta günümüzde büyük çınar ağaçlarının varlığına pek rastlanmamaktadır.

İklimi, ılıman iklim; bitki örtüsü ormandır. Civarında bulunan Hacıosman Ormanı doğal sit alanı, Orman ve Su İşleri Başkanlığınca korunmaktadır. Mahallede, sağlık ocağı, PTT şubesi, cami, kuaför, terzi, lokanta, akaryakıt istasyonu, fırın, un değirmeni, futbol sahası ve halı saha bulunmaktadır. Her yıl 30 temmuz da mahallede geleneksel festival kutlamaları yapılmaktadır. Çakmak Barajından gelen Abdal Deresi, Çınarlık'tan denize dökülmektedir. Denize kıyısı bulunan Çınarlık geniş kumsallara sahiptir. 1998 yılında Samsun-Çarşamba Havalimanı bölgede hizmete açılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.