Çarşamba Eğridere Köyü

Çarşamba Eğridere Köyü

Çarşamba Eğridere Köyü haberleri,Eğridere köyü güncel son dakika gelişmeleri,Eğridere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Eğridere köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Eğridere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eğridere köyü son dakika gelişmeleri, Eğridere köyüne özgü yemekler, Çarşamba Eğridere köyünün tarihi, Eğridere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eğridere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Eğridere Köyü Resimleri ve  Eğridere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Eğridere Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

EĞRİDERE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eğridere  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy tarihine bakıldığında 1700'lü yıllarında Hemşinli, Trabzon'dan (Araklı, Of ve Sürmene'den) göç etmiş Ermeni aileleri ve Müslümanların birlikte yaşadığı söylenmektedir. Ermenilerin büyük bir kısmı 1915'te tehcir kanunuyla yer ve yurtlarını terk etme mecburiyetinde kaldılar. Köyün büyüklerine göre eşkıyaların kıyımına uğramışlardır.[kaynak belirtilmeli]

Günümüzde köyün nüfusunu yerli ve Doğu Karadeniz'den gelen aileler oluşturur.

Mahallede tarihi bir kilisenin (Surp Yerortutyun) ve Ermeni mektebinin varlığı bilinmektedir. Fakat bu kilise ve mektep Ermeni Tehciri sonrası çetelerle bir olan yerli köylüler tarafından yıkılmıştır. Daha sonra bu bölgedeki mahalleye Kilise Kıran Mahallesi ve okula Eğridere Kilise Kıran İlköğretim Okulu adı verilmiştir.Samsun iline 60 km, Çarşamba ilçesine 27 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.