Çarşamba Irmaksırtı Köyü

Çarşamba Irmaksırtı Köyü

Çarşamba Irmaksırtı Köyü haberleri,Irmaksırtı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Irmaksırtı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Irmaksırtı köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Irmaksırtı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Irmaksırtı köyü son dakika gelişmeleri, Irmaksırtı köyüne özgü yemekler, Çarşamba Irmaksırtı köyünün tarihi, Irmaksırtı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Irmaksırtı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Irmaksırtı Köyü Resimleri ve  Irmaksırtı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Irmaksırtı Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

IRMAKSIRTI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Irmaksırtı  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin merkezi Abdal Deresi'nin yanıbaşında olduğundan Irmaksırtı adını almıştır.Karadeniz Sahil Yolu (Samsun-Çarşamba Yolu) üzerinde, Samsun il merkezinin 24 km doğusunda, Çarşamba ilçe merkezinin ise 12 km batısındadır.

Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı bu köye 5 km mesafededir.

Abdal Deresi üzerindeki karayolu köprüsü civarı Köprübaşı Mevkii olarak anılır ve mahallenin merkezi burasıdır. Irmaksırtı Köyü civardaki çoğu mahallenin karayoluna bağlandığı kavşak noktası olduğundan ticari açıdan canlıdır.

Mahallenin arazi yapısı tamamen ovadır. Bölünmüş devlet yolu üzerinde bulunması, büyükşehire yakınlığı, havaalanına yakınlığı, arazi yapısı, elektrik-su-telefon-okul-cami-köy içi yollar gibi altyapı sorunları olmaması mahallesi cazip kılmaktadır.Civarın en kalabalık köylerinden biridir. Avantajlı konumu nüfusun korunmasını sağlamış ve şehre dikkat çekici bir göç yaşanmamıştır. Ulaşımın kolay oluşu nedeniyle şehre göç ihtiyacı oluşmamakta ve mahallede yaşayıp şehir merkezinde çalışan önemli bir nüfus kitlesi bulunmaktadır. Bu kitle kamu kurumlarında, sanayide ve ticarette yürüttüğü işlerin yanı sıra mahallede sahip olduğu arazilerde gerek kendi ihtiyacı için ve de gerekse ticari amaçlarla tarımsal ürünler yetiştirmektedir.

2007 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre 1016 olan mahalle nüfusu 2008 Yılı sonu güncellenmiş nüfus kayıt verilerine göre 1023'tür.(kaynak: www.tuik.gov.tr).

Gerek Osmanlı Dönemi'nde gerekse Cumhuriyet döneminde göç alan mahallede güzel bir kültür kaynaşması örneği görülür. Mahallede Türk, Laz, Çerkez, Gürcü kültürlerinden izlere rastlamak mümkündür. Mahallede 150 yılı aşan yerleşik Türk ailelerin yanı sıra Osmanlı Döneminde Kuzey Kafkasya göçleri ile gelen Çerkez kökenli aileler ve Cumhuriyet Döneminde çeşitli şehirlerden (Trabzon, Rize, Giresun, Tokat,...) göç eden Türk, Laz ve Gürcü kökenli aileler bir arada yaşar. Bu aileler arasında evlilikler ile kaynaşma yaşandığı için etnik farklılıklar sadece kültürel bir ögeden ibarettir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Okul Samsun-Çarşamba Karayolu kenarında bulunmaktadır ve 5. sınıfa kadar eğitim verilmektedir. 6. sınıftan itibaren öğrenciler genellikle taşımalı eğitimden yararlanmakta ve ilköğretimin ikinci kısmına komşu Dikbıyık Beldesi'nde devam etmektedir.

Mahallenin içme suyu Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından sağlanmaktadır. Mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köy, Türkiyede iletişim hizmeti sunan tüm GSM Operatörlerinin kapsama alanındadır.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ancak Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında mahallede hizmet verecek bir Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.