Çarşamba Karabahçe Köyü

Çarşamba Karabahçe Köyü

Çarşamba Karabahçe Köyü haberleri,Karabahçe köyü güncel son dakika gelişmeleri,Karabahçe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Karabahçe köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Karabahçe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabahçe köyü son dakika gelişmeleri, Karabahçe köyüne özgü yemekler, Çarşamba Karabahçe köyünün tarihi, Karabahçe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabahçe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Karabahçe Köyü Resimleri ve  Karabahçe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Karabahçe Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARABAHÇE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karabahçe  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin geleneksel yemekleri Çarşamba'nın klasik yemekleridir. Yani yahni, keşkek, pilav ve komposto dur. Bunun yanında turşu kavurması da meşhurları arasındadır. Özellikle halk arasında kelem denilen beyaz lahana turşusu, patlıcan turşusu, fasulye turşusu ve bunların kavurmaları önemli yemekleri arasında sayılabilir. Mahallede hem Sünni hem de Aleviler bulunmaktadır. Birçok yere nazaran halk birbirine kaynaşmış, kız alıp vermeler sıradan hal almıştır. Bunun yanında suç oranı oldukça düşüktür. İnsanlar bir yere gittiklerinde kolaylıkla her şeyini komşusuna emanet edebilmektedir. Her yerde olduğu gibi dedikodu oldukça yüksektir. Yine de mahallede fazla dargın aileler bulunmamaktadır. Mahallede 1990'lı yılların başından itibaren nüfus oranı düşmüş köylü şehre veya başka şehirlere göç etmiştir. Mahallede genç nüfus çok azdır. 2000'li yıllardan itibaren tekrar köye dönmeler olduğu için nüfusta artış olduğu görülmektedir. Mahallede önemli bir zengin aile bulunmamaktadır. Genelde orta kesimi oluşturan köylülerden oluşur. Eğitim durumu düşüktür. Fakat son zamanlarda aileler bu hususta daha duyarlı hale gelmiştir. Yukarı Karabahçe köyü, Aşağı Karabahçe'den daha küçük bir nüfusa ve yüzölçüme sahip olduğu halde eğitimli kişilerin sayısı daha fazladır.Samsun iline 25 km, Çarşamba ilçesine 18 km uzaklıktadır.dikbıyık belediyesine 7 km, uzaklıktadır. 1990'lı yıllarda tek bir köy olarak seçimlere giden Karabahçe bu tarihten sonra aşağı Karabahçe ve yukarı karabahçe olarak ikiye ayrılmıştır. Muhtarlıkları bu sebepten farklıdır. Yukarı Karabahçe adından da anlaşılacağı üzere denizden 5 km uzaktır. Aşağı Karabahçe ise rakım olarak Yukarı Karabahçeden daha yüksek ama denize sahili olan bir köydür. Bu mahallede daha çok kavak, söğüt vb. ağaçlar bulunur. Çok yakın zamanda şahsa ait bir ormanı bulunan mahallede tarım arazisine çevrilmesi nedeniyle orman alanı kalmamıştır. Aşağı Karabahçe mahallesi hem nüfus olarak hem yüz ölçümü olarak Yukarı Karabahçe'den büyüktür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köy ekonomisine seracılığın katkısı büyüktür ve çok yaygındır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.