Çarşamba Porsuk Köyü

Çarşamba Porsuk Köyü

Çarşamba Porsuk Köyü haberleri,Porsuk köyü güncel son dakika gelişmeleri,Porsuk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Porsuk köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Porsuk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Porsuk köyü son dakika gelişmeleri, Porsuk köyüne özgü yemekler, Çarşamba Porsuk köyünün tarihi, Porsuk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Porsuk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Porsuk Köyü Resimleri ve  Porsuk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Porsuk Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

PORSUK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Porsuk  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy Osmanlı Arşiv kayıtlarında 180 yıllık geçmişi olan bir mahalledir. Asıl yerleşim ise, Alpaslan'ın komutanı olan Porsuk Bey soyundan gelen kişilerce kurulmuştur, 1071 Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu'da bulunan Porsukoğulları, Çarşamba Ovası'nın bitişi olan, küçük tepeciklerin başladığı bu bölgeye yerleşmişler ve adını Porsuk Köyü koymuşlardır. Zamanla köye farklı kesimlerden (Ordu, Trabzon)insanlar göç etmişlerdir. 2014 yılında çıkan yeni yasayla birlikte, Porsuk Köyü Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlanmış ve mahalle olmuştur.Samsun iline 58 km, Çarşamba ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup, elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.