Çarşamba Yukarıdonurlu Köyü

Çarşamba Yukarıdonurlu Köyü

Çarşamba Yukarıdonurlu Köyü haberleri,Yukarıdonurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yukarıdonurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yukarıdonurlu köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Yukarıdonurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıdonurlu köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıdonurlu köyüne özgü yemekler, Çarşamba Yukarıdonurlu köyünün tarihi, Yukarıdonurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıdonurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yukarıdonurlu Köyü Resimleri ve  Yukarıdonurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Yukarıdonurlu Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

YUKARIDONURLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yukarıdonurlu  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra köy statüsü kaldırılarak mahalle olmuştur. Yukarıdonurlu Mahallesi muhtarlığına Kerim GÜLAÇTI seçilmiştir. Tel: 0 533 662 51 62 dir.Samsun iline 42 km, Çarşamba ilçesine 3 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır.1.-5. sınıfa kadar mahallede eğitim görür.6.-8.sınıf taşımalı eğitimden yararlanmaktadır,Alibeyli İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.Kanalizasyon şebekesi yoktur.Samsun'un Çarşamba ilçesi ile komşudur.İlçe merkezinden köy meydanına yürüyerek 30 dakikada,bisiklet ile ise 5-6 dakikada varılır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.İlköğdretim Okulunun 1927 li yıllarda açılmıştır. Köy halkından olup önemli görevlerde bulunan kişiler mevcuttur..Temel geçimini fındık tarımı ve şeftali ile teşkil eder.Mahallenin büyük kısmı toplu bir alandadır. bir mahallesi ise biraz dağınık olarak Salıpazarı yolu etrafında şekillenmiştir ve bu mahallenin bir ucundaki evler ile Çarşamba ilçesinin evleri komşudur.Tarıma son derece elverişli toprağı olmasına karşın yalnız bırakılmışlığın ve eğitime duyulan ilgisizliğin sonucunda ,bu köy olması gereken yerin çok gerisindedir ve en ilginç olan olay ise Çarşamba ilçesinde birçok kişinin,bu ilçenin hemen yanındaki bu mahalleden haberdar olmamasıdır.Adının Yukarı Donurlu olmasından dolayı birtakım insanlar da buranın bir dağ mahallesi olduğu kanısına varabilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.