Çarşamba Yukarıesenli Köyü

Çarşamba Yukarıesenli Köyü

Çarşamba Yukarıesenli Köyü haberleri,Yukarıesenli köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yukarıesenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yukarıesenli köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Çarşamba Yukarıesenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıesenli köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıesenli köyüne özgü yemekler, Çarşamba Yukarıesenli köyünün tarihi, Yukarıesenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıesenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarşamba , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yukarıesenli Köyü Resimleri ve  Yukarıesenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşamba  Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Çarşamba Yukarıesenli Köyünde doğan biri var mı? Çarşamba  Doğumlu Ünlüler Kimler?

YUKARIESENLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yukarıesenli  , Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir mahalledir.

Samsun iline 46 km., Çarşamba ilçesine 10 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunun yanında artık mahallede tarım ve hayvancılığın yanında Her gecen gün emekli nüfusu da arttığı da görülmektedir.fındık (çakıldak, giresun karası, giresun yağlısı, palas, yomra cinsli) biber, patlıcan, fasulye(kına, ayşekadun, etli), mısır, şekerpancarı, domates, ceviz, erik, elma, kara üzüm, incir, dut, kırcan, armut, ayva, pırasa, sarımsak, patates, soğan, marul, karapancar, buğdağ gibi daha birçok adını sayamadığımız eşşiz tatda ürünün alınabildiği ve yine birçok ürünün yetişme şansı bulabileceği bir tarım topraklarına; iklim koşullarına sahiptir.Mahallede ilköğretim (Yukarı Esenli İlköğretim Okulu) okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Mahallede 2 tane cami bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Yukarı Esenli mahallesine; Kavakdibi mevkiinden ilerleyip, Güneşli-Mahmutlu-Tatarlı-Ömerli köylerini geçip ulaşılabilir. Bu yol güzergahından köye, Çarşamba'daki Kızılay Caddesi'nden kalkan taşlık taşıma araçlarıyla ulaşılabilmektedir. Ayrıca ikinci bir ulaşım yolu olarak da yine çarşamba da Kızılay Meydanı Caddesi'ndeki Emiryusuf taşıtlarıyla köylünün 'DİĞMEYANI adını verdikleri yerden ulaşılabilir.

Köyle topraksal olarak sınır komşuluğu taşıyan unsur köyler; Aşağı esenli, Ömerli, Karamanlı, Yağmurlu, Karacaköy, Marmaç, Yağmurlu vb. köylerle sınır komşuluğu bulunmaktadır. Hatta bu sınır komşu köyler arasında birçok eş dost ve akraba mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.