Çat Bardakçı Köyü

Çat Bardakçı Köyü

Bardakçı Köyü haberleri, Çat Bardakçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bardakçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Bardakçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çat Bardakçı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bardakçı Köyü son dakika gelişmeleri, Bardakçı Köyü ne özgü yemekler, Çat Bardakçı Köyü nün tarihi, Bardakçı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bardakçı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bardakçı Köyü , Erzurum ilinin Çat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bardakçı Köyü Resimleri ve Bardakçı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çat Erzurum Arası Kaç Km? Çat Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Çat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Çat Bardakçı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bardakçı, Erzurum ilinin Çat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bardakçımahallesi 18. asrın başlarında Osmanlı sipahileri tarafından köye 8 km uzaklıkta bulunan Bağlıca Köyü civarında kurulmuş. I. Dünya Savaşından sonra Kığı ilçesine bağlanmış, daha sonra coğrafi konumu sebebiyle Tercan ilçesine bağlanmıştır. Yavi bucak merkezi iken 1936 yılında Aşağıçat Köyü ilçe olmuş, 1939 yılında idari bağlılığı değiştirilerek Aşkale ilçesine bağlanmıştır. 1954 yılında Oyuklu mahallesi Çat adını alarak ilçe olmuş ve Bardakçı mahalleside Çata bağlanarak Erzurum iline bağlanmıştır.Ayrıca mahallede Oğuz Selçuklu Devleti kalıntıları da bulunmaktadır. Bu kalıntılar köy Cami çeşmesinden anlaşılmaktadır.
Erzurum il merkezine 72 km, Çat ilçesine 17 km uzaklıktadır. Güneyden büyük ve küçük şıhlı dağları´ batıda venedik.mezramız ve bağlıca mahallesi doğuda parmaksız mahallesi kuzeyde bardakçı çayı ile sınırlıdır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem [[içme suyu şebekesi](1997)] hem kanalizasyon(1997) şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol 2013 yılında asfalt olmuştur mahallede elektrik ve sabit telefon(1997) vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.